Cele mai citite
 


25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi Ilfov
vineri, 4 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti şi Ilfov, cu contracte de comodat pe cinci ani, prin proiectul "Dezvoltarea şi dotarea serviciilor profesioniste pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Bucureşti-Ilfov" din cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013.
ISU Bucureşti a primit 16 autospeciale, iar ISU Ilfov 9. Cele două inspectorate pentru situaţii de urgenţă vor primi în total prin acest proiect 38 de mijloace speciale de transport (ISU Bucureşti 24, iar ISU Ilfov 14).
Cele 38 de echipamente prevăzute în proiect sunt: autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă, autospeciale de intervenţie la accidente colective şi pentru salvări urbane, autospeciale de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic, radiologic), autospeciale pentru descarcerări grele, autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea primului ajutor, ambulanţe de prim ajutor, de reanimare, precum şi centre mobile de comandă şi control şi echipamente de comunicaţii aferente.
"Suntem în situaţia de a raporta livrarea a 65% dintre echipamente. Aceste echipamente odată recepţionate se predau cu contract de comodat în utilizare celor două inspectorate. (...) Mai avem de furnizat în august 11 ambulanţe, dintre care cinci de resuscitare, cinci de salvare obişnuită, precum şi una de accidente colective şi două centre de comandă. Cam astea mai sunt autospecialele de livrat în proiect în august, respectiv septembrie", a declarat Gheorghe Cotea, director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Bucureşti - Ilfov, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.
Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Marcel Lucaciu, a menţionat că, prin acest proiect, la final, ISU Bucureşti şi Ilfov vor înlocui aproximativ 36% din tehnica pe care o au în dotare în prezent.
"Bucureştiul este prima localitate din ţară care a început să folosească maşini de pompieri ca maşini de prim ajutor, trimiţându-le ca prima intervenţie, dacă ele sunt foarte aproape. Tot asta ne arată viitorul asistenţei de urgenţă în România, că se apropie cu paşi foarte rapizi de ce există în alte ţări ca şi concept, dar şi ca dotare", a afirmat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
El a spus că Programul Operaţional Regional este extrem de important pentru ISU, dar şi pentru SMURD. Arafat consideră că dotările care au venit pe plan naţional, incluzând ambulanţe, maşini de descarcerare grea, echipamentele de chimic, biologic, radiologic, nuclear, toate nu arată decât că nu se mai poate "rupe" partea medicală de ISU şi de fapt ea din ce în ce mai mult devine o parte componentă şi integrată, care va rămâne permanent în cadrul inspectoratului pentru situaţii de urgenţă.
Viceprimarul Capitalei, Victor Iovici, a declarat că celor de la ISU Bucureşti le-ar trebui cel puţin un elicopter pentru evacuare de oameni şi pentru stingerea unor incendii la înălţime.
Valoarea proiectului "Dezvoltarea şi dotarea serviciilor profesioniste pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Bucureşti-Ilfov" e de 45.556.469,16 lei. Contractul de finanţare s-a semnat pe 14 septembrie 2010 cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Durata proiectului este de 25 de luni de la semnarea contractului de finanţare.
În altă ordine de idei, întrebat de jurnalişti când va discuta în Consiliul general schimbarea numelui Teatrului Excelsior în Ion Lucian, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a menţionat că nu va uita acest aspect. AGERPRES (A - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Noi dotări pentru ISU Semenic, cu finanţare europeană Autospecialele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Semenic' al judeţului Caras-Severin vor interveni mai rapid în caz de incendii, inundaţii sau accidente cu persoane încarcerate, după ce, în parcul auto al unităţii, au ajuns nouă maşini de ultimă generaţie, achiziţionate prin Programul Operaţional...
ISU Bucureşti şi Ilfov, dotate printr-un proiect cu finanţare europeană de peste 8 milioane de euro Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Ilfov şi Bucureşti vor fi dotate cu 38 de autospeciale, ambulanţe de prim ajutor şi de reanimare precum şi cu două centre mobile de comandă şi control în urma semnării unui proiect finanţat din fonduri europene în valoare de peste 8 milioane de euro.
Alba: ISU va fi dotat cu noi echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă Patru autospeciale de teren pentru lucrul cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe de prim ajutor (tip B2) vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, printr-un proiect realizat de Asociaţia...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Bihor: Dotare performantă la ISU Crişana cu finanţare europeană Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa şi inspectorul şef al ISU Crişana, gen. Ioan Baş, au prezentat joi importantele achiziţii realizate printr-un proiect regional cu finanţare europeană, 12 autospeciale de intervenţie dotate cu echipamente de ultimă generaţie, anunţând şi partea a doua...
ISU Bucureşti a primit o autospecială care poate interveni în orice colţ al Capitalei, în timp redus Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a primit marţi, prin Fundaţia SMURD, o autospecială nouă, cu un gabarit mult mai mic decât cel al maşinilor aflate deja în dotare, dar care poate duce la îndeplinire orice fel de misiune, acest prototip fiind util pentru că poate pătrunde pe străduţe...