Cele mai citite
 


ANI: Decanul UMF Galaţi, în stare de incompatibilitate
vineri, 4 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) stabilit că fostul deputat PSD Aurel Nechita, în prezent decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii 'Dunărea de Jos' Galaţi şi şef de secţie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru Copii 'Sf. Ioan' Galaţi, se află în stare de incompatibilitate.
Potrivit unui comunicat postat pe site-ul ANI, Aurel Nechita s-a aflat, în perioada 8 decembrie 2008-12 ianuarie 2009, respectiv 1 octombrie 2009 - prezent, în stare de incompatibilitate, întrucât a exercitat simultan funcţiile de şef de secţie la Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Sf. Ioan' din Galaţi şi decan al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii 'Dunărea de Jos' din Galaţi.
Aurel Nechita a fost deputat PSD în legislatura 2004-2008, iar în perioada ianuarie - octombrie 2009 a exercitat funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Potrivit prevederilor art. 180, alin. (1), lit. b) şi art. 184, alin. (12) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, 'funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu (....) lit. b) exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate' , iar aceste dispoziţii 'se aplică şi şefilor de secţii, de laborator (...)'.
De asemenea, conform art. 184, alin. (5) din acelaşi act normativ, 'calitatea de şef de secţie este compatibilă cu funcţia de cadru didactic universitar'.
Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.AGERPRES/(AS-Eusebi Manolache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Deputatul PSD Aurel Nechita a demisionat din funcţiile publice pe care le deţinea Deputatul PSD Aurel Nechita a anunţat, miercuri, că a demisionat din toate cele trei funcţii publice pe care le deţinea - decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi, şef de clinică la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Sf. Ioan Galaţi'' şi preşedinte al Colegiului Medicilor.
Galaţi: Raed Arafat va reveni pe o poziţie decizională, la nivel înalt, susţine fostul secretar de stat Aurel Nechita Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Galaţi, fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Aurel Nechita, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că Raed Arafat, fondatorul SMURD, proaspăt demisionat din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, va reveni pe o poziţie decizională, la...
ANI transmite Camerei că patru deputaţi PSD se află în situaţii de natură să genereze incompatibilitate Agenţia Naţională de Integritate a transmis Camerei Deputaţilor o scrisoare în care precizează că deputaţii PSD Tamara Ciofu, Aurel Nechita, Ioan Dârzu şi Petru Andea se află în situaţii de natură să genereze o stare de incompatibilitate.
Galaţi: Anchetă la Spitalul Judeţean într-un nou caz în care este afectată sănătatea unui bebeluş Galaţi, 6 nov /Agerpres/- O echipă a Ministerul Sănătăţii dar şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi anchetează un nou caz în care în care a fost implicat un bebeluş, după ce, pe 31 octombrie, un alt nou născut murea la doar câteva ore de la externarea din maternitatea unităţii sanitare...
Legea Educaţiei şi a Sănătăţii, primele obiective ale candidatului USL Florian Bodog, secretar de stat în MS Candidatul PSD pentru Senat în Colegiul 4, dr. Florian Bodog, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat marţi că schimbarea Legii Educaţiei, precum şi promovarea Legii Sănătăţii propusă de USL ar fi primele sale obiective ca viitor parlamentar.
Rectorul UMF Târgu-Mureş, Constantin Copotoiu, declarat incompatibil de ANI Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş, Constantin Copotoiu, s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 2006-2012, deoarece a deţinut simultan şi funcţia de şef secţie în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş...