Cele mai citite
 


Braşov: Ziua Mondială a Astmului marcată printr-o conferinţă privind controlul acestei boli
vineri, 4 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ziua Mondială a Astmului a fost marcată joi la Braşov printr-o conferinţă dedicată copiilor astmatici, în cadrul căreia părinţii au fost învăţaţi să gestioneze eficient această boală.
"Astmul este într-o creştere alarmantă la ora actuală, unul din 10 europeni suferă de astm, o boală foarte frecventă din cauza condiţiilor de trai moderne şi a factorilor de mediu. Fiind o boală cronică este vorba de felul cum construim tratamentul în jurul pacientului cu astm pentru că nu numai tratamentul este prioritar, ci primul lucru este educaţia, care începe cu pacientul, părinţii acestuia, prietenii, dar şi societatea. Astmul este cel mai des întâlnit la copii, 75% dintre ei la vârsta pediatrică au această boală. Va deveni o problemă foarte mare de sănătate în următorii ani", a declarat pentru AGERPRES dr. Ioana Agache de la Centrul Medical Tera Med Braşov.
Potrivit sursei citate, există o singură şansă de vindecare şi anume atunci când este diagnosticat precoce înainte de a apărea modificarea pulmonară ireversibilă. În acest moment, dacă se aplică un vaccin antialergic corect, atunci se poate rezolva problema astmului.
Dr. Ioana Agache a mai subliniat faptul că o mare parte a copiilor sunt diagnosticaţi greşit cu laringită, bronşită, infecţii frecvente, nu li se fac explorările corecte şi târziu află că au astm.
"Fiind o boală cronică poate fi foarte bine controlată fiind obiectivul campaniei naţionale din acest an şi educaţia, tratamentul şi felul în care se integrează în societate. Educatoarele şi învăţătoarele trebuie să cunoască simptomele pentru că un număr foarte mare de copii îşi petrec mai mult timp la grădiniţă şi la şcoală decât acasă", a subliniat dr. Ioana Agache.
Vaccinul pentru astm nu este compensat, iar demersurile la Ministerul Sănătăţii în acest scop se fac de peste 10 ani, dar fără niciun rezultat.
Conferinţa de la Braşov este un eveniment organizat pentru prima dată la nivel naţional, organizatorii propunându-şi informarea şi sensibilizarea opiniei publice asupra unei boli care devine din ce în ce mai frecventă şi care este perfect controlabilă şi, de ce nu, vindecabilă care este asociată cu alergiile şi dacă se aplică repede vaccinul antialergic, înainte ca boala să devină cronică.
La nivel naţional nu există o statistică în acest sens, dar două campanii de testare gratuită care au avut loc în vara anului 2011 la Braşov cu un număr de 300 de persoane şi în luna martie a acestui an tot la Braşov pe un număr de 150 de persoane s-a confirmat că unul din patru este alergic, confirmându-se cifra europeană care este tot de unu la patru persoane.AGERPRES/(A-Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Testare gratuită a tensiunii şi indicelui de masă corporală Ziua mondială a inimii va fi marcată printr-o acţiune de testare gratuită a tensiunii şi a indicelui de masă corporală (IMC), sâmbătă şi duminică, informează un comunicat de presă transmis miercuri AGERPRES.
Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei, iniţiată de Alianţa Mondială pentru Hepatită (AMH), în 2008, se marchează, în fiecare an, la 28 iulie. Scopul acestei zile este de a schimba destinul oamenilor infectaţi cu hepatită virală cronică.
De Ziua Mondială a Rinichiului, International Healthcare Systems organizează acţiuni de conştientizare a publicului asupra Bolii Cronice de Rinichi Compania International Healthcare – Centre de Nefrologie şi Dializă sărbătoreşte pe 12 martie 2015, în Centrele sale din toată ţara, Ziua Mondială a Rinichiului.
Ziua Mondială a Diabetului, marcată prin acţiuni de testare gratuită a glicemiei (grupaj) Ziua Mondială a Diabetului a fost marcată luni, în ţară, prin acţiuni de testare gratuită a glicemiei, a greutăţii şi tensiunii arteriale.
Braşov: Activităţi organizate de Ziua Mondială fără tutun Instituţia Prefectului Braşov, în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi Crucea Roşie, desfăşoară în perioada 25-31 mai campania "Braşovul alege viaţa", pentru a marca Ziua Mondială fără tutun din 31 mai.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...