Cele mai citite
 


Cojanu: FMI acceptă majorarea pensiilor cu 5%, însă numai dacă se identifică resursele bugetare necesare
vineri, 4 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fondul Monetar Internaţional (FMI) este de acord ca pensiile să fie majorate cu un procent de 5% începând cu 1 iulie a.c., însă măsura ar putea fi pusă în practică numai în condiţiile identificării resurselor bugetare necesare, a declarat miercuri, după întâlnirea avută cu reprezentanţii FMI, Dumitru Cojanu, Preşedintele Federaţiei Naţionale Unirea a Pensionarilor din România.
"Întâlnirea pe care am avut-o astăzi (miercuri n.r.) cu Fondul Monetar Internaţional constituie o premieră la nivel naţional, deoarece este prima reuniune care are loc în ultimii ani între reprezentanţii pensionarilor şi cei ai FMI. În urma discuţiilor purtate, domniile lor au fost de acord ca pensiile să fie majorate cu un procent de aproximativ 5% începând cu data de 1 iulie a acestui an şi au promis că vor prezenta această chestiune în cadrul întâlnirilor pe care le vor avea cu Executivul. O eventuală decizie de creştere a pensiilor va putea fi însă luată numai în cazul în care vor fi identificate resursele bugetare necesare pentru acoperirea acestor sume", a afirmat Dumitru Cojanu.
Acesta a precizat, totodată, că reprezentanţii FMI au promis că vor ridica - la nivelul întâlnirilor cu Guvernul - şi problema restituirii contribuţiei de 5,5% la asigurările de sănătate, încasată în baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 107/2010.
"Este vorba de restituirea sumelor reţinute abuziv din pensie de la data de 1 ianuarie 2011 şi până în prezent, în cazul a 2,2 milioane de pensionari. Prin Decizia Curţii Constituţionale nr. 223/13 martie 2012, s-a decis că pensionarii cu pensii mai mari de 740 lei nu vor mai plăti contribuţia de 5,5% la asigurările de sănătate calculată la nivelul întregii pensii, ci doar pentru diferenţa de bani care depăşeşte plafonul minim", a mai spus preşedintele Federaţiei Pensionarilor Unirea.
Pensia medie în România este de 750 lei, respectiv 175 de euro, fiind cea mai mică din Uniunea Europeană. Conform ultimelor sondaje, din cei 5,5 milioane de pensionari din ţara noastră, 3,5 milioane trăiesc sub pragul de sărăcie.AGERPRES/(AS-Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
FMI acceptă majorarea pensiilor cu 5%, doar dacă sunt identificate resursele bugetare necesare (pensionari) Fondul Monetar Internaţional (FMI) este de acord ca pensiile să fie majorate cu un procentaj de 5% începând cu 1 iulie a.c., însă măsura ar putea fi pusă în practică numai în condiţiile identificării resurselor bugetare necesare, a declarat miercuri, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI, Dumitru Cojanu...
Premieră în chirurgia toracică din România, realizată la Spitalul Militar Central Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila" anunţă realizarea pe 31 martie în Secţia Chirurgie Toracică, în premieră pentru sistemul medical din România, a unei intervenţii chirurgicale de rezecţie a unui segment tumoral mare folosind un nou dispozitiv medical care asigură reducerea...
Olt: Intervenţie chirurgicală în premieră pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina O echipă formată din trei medici printre care şi un obstetrician de la Spitalul Niguarda din Milano a efectuat vineri o intervenţie chirurgicală cu laparoscopul din blocul materno-infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, intervenţie ce constituie o premieră pentru spitalul din Slatina.
Comunicat de presă - Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central 'Dr. Carol Davila' Premieră medicală pentru România - Primul Curs Internaţional de Artroscopie a şoldului
România va implementa sistemul eCall pentru alertarea dispeceratelor de urgenţă în caz de accident auto De la 1 ianuarie a.c. a fost demarat oficial proiectul pan-european de implementare a serviciului eCall, denumit HeERO, în baza unui acord de finanţare semnat între ERTICO, liderul de consorţiu, şi Comisia Europeană al cărui beneficiar este şi administratorul Sistemului naţional unic pentru apeluri de...
Spitalul Niguarda şi Spitalul de Urgenţă Slatina au semnat un nou acord de colaborare Spitalul Niguarda din Milano şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina au semnat vineri un acord de colaborare pentru următorii trei ani privind formarea profesională, prezentat de secretarul de stat Raed Arafat.