Cele mai citite
 


Covasna: Antal Arpad (UDMR) - Ponta se joacă cu focul!
vineri, 4 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că abrogarea HG privind înfiinţarea liniei cu predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş va 'da apă la moară' radicalilor maghiari şi, implicit, va conduce la radicalizarea UDMR.
Antal Arpad, care este şi primar al municipiului Sfântu Gheorghe, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că anularea acestei hotărâri de Guvern ar reprezenta un gest de 'imaturitate politică' din partea liderilor USL şi ar crea tensiuni în Transilvania.
'Dacă s-ar materializa această intenţie (...) se va crea un precedent periculos, pentru că ar fi pentru prima dată în 22 de ani când s-ar retrage comunităţii maghiare un drept câştigat. Cred că o asemenea decizie ar crea tensiuni în Transilvania şi ar fi o imaturitate politică a liderilor USL. Această intenţie dovedeşte că cele două partide (PSD şi PNL -n.r) nu au o imagine reală şi nu cunosc psihologia comunităţii maghiare', a declarat Antal Arpad.
Acesta a mai adăugat că abrogarea HG 'ar da apă la moară radicalilor maghiari' şi ar conduce şi la radicalizarea UDMR, care până acum s-a bazat pe 'dialog, parteneriat şi compromisuri'.
'Nu ar fi bine nici pentru comunitatea maghiară, nici pentru relaţiile interetnice şi nici pentru România. Ponta se joacă cu jocul!', a conchis liderul UDMR.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat recent că una dintre priorităţile absolute ale Cabinetului Ponta este anularea hotărârii de Guvern prin care se înfiinţează o linie în limba maghiară la UMF Târgu Mureş.
'Cred că în prima şedinţă de guvern una dintre măsurile care vor fi adoptate va fi anularea acelei hotărâri privitoare la UMF Târgu Mureş, este o prioritate absolută, pentru că noi nu suntem nici caraghioşi, nici nu glumim. Noi am socotit că este o chestiune pentru care merită să plece un guvern, una din cele trei pentru care am făcut moţiunea de cenzură', a declarat Antonescu. AGERPRES/(AS-Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputatul Horia Grama (PSD): Politica UDMR 'nu este de bun augur' pentru convieţuirea interetnică Preşedintele filialei PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a afirmat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că 'de 20 de ani UDMR cultivă separatismul', iar această politică 'nu este de bun augur' pentru convieţuirea interetnică.
Tamas Sandor (UDMR): Anularea drepturilor dobândite de comunitatea maghiară, o mare greşeală Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat miercuri că abrogarea hotărârii de Guvern privind înfiinţarea liniei cu predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş ar reprezenta o mare greşeală, deoarece comunitatea maghiară nu va putea rămâne impasibilă la...
Problema UMF Târgu Mureş, generată de ambiguitatea Legii Educaţiei, consideră prof. Andrei Ţăranu Problemele apărute la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş unde Senatul UMF acuză presiuni politice, iar UDMR invocă nerespectarea legii, sunt generate de ambiguitatea Legii Educaţiei, a declarat marţi, profesorul Andrei Ţăranu, Şcoala Naţională de Sudii Politice şi Administrative (SNSPA)...
PSD dezaprobă separarea UMF Târgu Mureş pe criterii etnice, în urma unui 'troc politic' Preşedintele filialei PSD Târgu Mureş, dr. Dragoş Popa, a dezaprobat, miercuri, tendinţa de separare pe criterii etnice a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, acuzând ''trocul politic PDL-UDMR-UNPR'', afirmând că acesta ''nu are nicio limită, inclusiv când se vorbeşte de interesul...
Florin Buicu (PSD): Voi susţine Guvernul atâta timp cât nu se atinge de UMF Târgu Mureş Deputatul PSD Mureş, Florin Buicu, a declarat joi că autonomia universitară trebuie respectată în România şi că va susţine Guvernul atâta timp cât nu se va atinge de Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) din Târgu Mureş, unde UDMR solicită înfiinţarea unei facultăţi separate de medicină şi farmacie...
Remus Lăpuşan (PSD): Disputa de la UMF Târgu Mureş nu este academică, ci s-a transformat în dispută politică Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, miercuri, că disputa de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş nu este de natură academică, ci a devenit o dispută politică.