Cele mai citite
 


Dâmboviţa: CJ vrea să acceseze un împrumut de 10 milioane de lei pentru spitalul judeţean
vineri, 4 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii judeţeni din Dâmboviţa au aprobat, miercuri, contractarea unei finanţări rambursabile de 10 milioane de lei, bani necesari pentru investiţia în derulare de la Spitalul Judeţean Târgovişte.
Împrumutul va fi luat pe o perioadă de 20 de ani.
''Banii aferenţi acestui împrumut îi vom obţine în circa trei luni. Până atunci mergem cu banii pe care îi avem, însă trebuie să ne gândim şi ce se va întâmpla peste trei luni. Gradul de îndatorare al Consiliului Judeţean, şi dacă luăm acest împrumut, este mai mic decât atunci când am preluat mandatul. Acum este de 27%, când l-am preluat era de 29%'', a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu.
Anul trecut Consiliul Judeţean Dâmboviţa a mai contractat un împrumut de 10 milioane de euro, tot pentru lucrările efectuate la spitalul judeţean.
''Nu a fost suficient pentru că există foarte multe proceduri pentru folosirea banilor europeni şi practic, din momentul de când încep lucrările şi până se face plata durează între trei şi patru luni de zile. Vă daţi seama că se acumulează patru facturi'', a precizat Popescu.
Lucrările la spital sunt într-o întârziere de trei luni, motivul, spune preşedintele CJ Dâmboviţa, este că nu s-a accesat la timp, din cauza votului negativ al consilierilor PSD şi PNL, împrumutul luat anul trecut, împrumut necesar să fie folosit drept capital de lucru.
La Spitalul Judeţean Târgovişte se desfăşoară un amplu program de reabilitare a clădirilor şi de dotare cu aparatură, fondurile sunt europene şi au fost accesate în 2010. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la 19 milioane de euro. AGERPRES/(A-Cornelia Dumitru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Corecţii financiare şi lucrări întârziate la Spitalul Judeţean Târgovişte Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt întârziate cu circa şapte luni, iar proiectul cu fonduri europene de 83 de milioane de lei a suferit corecţii financiare de 25%, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian...
Dâmboviţa: Lucrările din fonduri europene de la Spitalul Judeţean Târgovişte, întârziate cu câteva luni Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt întârziate cu mai bine de cinci luni din cauza unor lucrări neprevăzute a căror valoare este de ordinul milioanelor de lei, a declarat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
Dâmboviţa: Lucrările la Spitalul Judeţean Târgovişte, întârziate cu cinci luni Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt în întârziere cu circa cinci luni, cele mai multe probleme plecând de la deficienţe de proiectare, a declarat, miercuri, la Târgovişte, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, Liviu Muşat.
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte va fi reorganizat şi vor fi investiţi 22 milioane euro Spitalul Judeţean Târgovişte va fi reorganizat, vor mai fi angajaţi medici şi vor fi făcute investiţii de circa 22 de milioane de euro, fonduri asigurate printr-un proiect de 20 de milioane de euro cu finanţare europeană iar restul, din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Dâmboviţa: Investiţii de un milion de euro la Spitalul Judeţean Târgovişte Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa va investi circa un milion de euro în modernizarea Spitalului Judeţean Târgovişte, banii fiind alocaţi prin hotărâri ale consiliului care privesc reabilitarea şi modernizarea bucătăriei, a centralei termice, a intrării în incinta unităţii medicale şi a curţii spitalului...
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu un aparat RMN Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu aparatură medicală, printre care un aparat RMN şi un tomograf, iar cinci săli de operaţii vor fi amenajate la standarde europene, banii fiind asiguraţi printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de circa 20 de milioane de euro.