Cele mai citite
 


Frunda va iniţia o moţiune în Consiliul Europei dacă se va renunţa la HG privind UMF Târgu Mureş
vineri, 4 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul Gyorgy Frunda a declarat joi, la Târgu Mureş, că în cazul în care Guvernul va decide să adopte altă Hotărâre de Guvern în privinţa Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, va iniţia la Consiliul Europei o moţiune împotriva Guvernului României.
'Nu pot anula acea Hotărâre, pot adopta o nouă Hotărâre. Aceasta este procedura. Ar fi o greşeală din partea Guvernului pentru că ar infirma un drept câştigat, ar anula un drept câştigat iar în această situaţie în mod cert voi ridica această problemă la Consiliul Europei şi voi iniţia o moţiune împotriva Guvernului la nivel de Strasbourg. Consecinţele politice ar fi foarte grave. O moţiune adoptată unei ţări membre duce la diferite sancţiuni, prima perioadă este de dialog şi de convingere iar în final se poate ajunge şi la suspendarea acreditivelor membrilor delegaţiei ţării respective. Intenţia mea nu este de sancţionare, este de construcţie', a arătat Gyorgy Frunda.
Acesta a spus că doreşte ca facultatea maghiară de la UMF Târgu Mureş să existe, întrucât instituţionalizează o linie existentă, nu acordă drepturi în plus şi "evită posibilitatea asimilării, ca anumiţi profesori români să fie pe listele de la facultatea maghiară şi să predea acolo fără să cunoască limba maghiară, iar Senatul universităţii să reprezinte proporţia dintre studenţi şi să hotărască'. AGERPRES/(A-Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş îşi adaptează curricula la standardele actuale ale învăţământului medical Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a adoptat, la ultima şedinţă, începerea procesului de reformă curriculară, care se va implementa progresiv până la finalul anului universitar 2018/2019, în sensul adaptării la cerinţele actuale ale învăţământului medical.
Mureş: 200 de elevi de clasele a X-a şi a XI-a, studenţi la Medicină şi Farmacie pentru o săptămână Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat că, începând de luni, timp de şapte zile, 200 de elevi din clasele a X-a şi a XI-a vor deveni studenţi în cadrul proiectului naţional "Şcoala de vară pentru elevi".
UMF Târgu Mureş găzduieşte prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş găzduieşte, de joi până duminică, prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă, care reuneşte numeroşi specialişti în medicina sportivă, medici de familie, medici specialişti, dieteticieni, sportivi, antrenori şi studenţi.
Caravana UMF Târgu Mureş va vizita 110 de licee din ţară pentru promovarea ofertei educaţionale Cinci echipe formate din cadre universitare şi studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş vor demara, începând de joi, proiectul Caravana UMF, cea mai amplă acţiune de popularizare a ofertei educaţionale în rândul elevilor din anii terminali din 110 licee din ţară, în cadrul proiectului...
UMF Târgu Mureş deţine un sistem unic în ţară de înscriere a studenţilor, inclusiv a celor de peste hotare Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că UMF deţine un sistem online de înscriere a studenţilor unic în ţară, ceea ce face ca influenţa umană asupra dosarelor candidaţilor în faza administrativă să fie imposibilă...
Rectorul UMF Târgu Mureş, nemulţumit de blocarea autorizării unui ambulatoriu de specialitate Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a reclamat, joi, în deschiderea celei de-a doua ediţii a Conferinţei Naţionale de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), care se desfăşoară la Târgu Mureş, că autorizarea unui ambulatoriu...