Cele mai citite
 


Iaşi: Spitale fără apă din cauza unei avarii
vineri, 4 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii din Iaşi au fost nevoiţi să cumpere apă sau să apeleze la rezerve pentru a asigura asistenţa medicală în bune condiţii, iar în unele cazuri chirurgii au fost nevoiţi să reprogrameze operaţiile din cauza unei avarii la reţeaua de distribuţie.
'În urmă cu 30 de minute un pacient de 45 de ani a ajuns intoxicat cu opiacee, iar pentru efectuarea spălăturilor gastrice nu exista apă. Pentru asigurarea celor 4 - 6 litri de apă necesari spălăturii gastrice am cumpărat apa de la chioşcul de peste drum de spital. Ne întrebăm cum vom asigura igiena pacienţilor şi apa potabilă pentru personal', a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, de la Centrul de Traumă şi Toxicologie.
Un alt spital afectat a fost şi Spitalul Sfântul Spridon, cea mai mare unitate medicală din zona de est a României. Pentru a rezolva problemele, medicii au apelat la colegii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a aduce apă cu ajutorul a două cisterne.
'Acestea au asigurat necesităţile unităţii pentru câteva ore. S-au reprogramat unele activităţi medicale, în special operaţiile. În rest, activitatea de lucru a spitalului s-a desfăşurat în mod normal', a declarat conf. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.
Probleme au întâmpinat şi cei de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi, aceasta fiind cea mai mare maternitate din Moldova.
'Am apelat la rezerva de 500 de litri pe care noi o avem disponibilă. Vom face economie până la rezolvarea problemei', a declarat prof.univ.dr. Mircea Onofriescu, managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă. AGERPRES/(AS-Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Asistenţă medicală pentru cei afectaţi de caniculă, acordată în mai multe zone ale oraşului Medici de la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' vor asigura asistenţa medicală în mai multe zone ale Iaşiului, în caz de cod portocaliu sau roşu de caniculă.
Iaşi: Exerciţiu comun româno-moldovean în domeniul intervenţiilor în situaţii de urgenţă Echipe de intervenţie, în care sunt implicate 15 autospeciale şi 60 de persoane, vor executa în cooperare misiuni de stingere a incendiilor, descarcerare, cercetare, decontaminare personal, triaj medical şi asistenţă medicală de urgenţă, cu mijloace terestre şi aeriene, transport victime multiple la...
Iaşi: 20 de persoane afectate de căldură au solicitat asistenţă medicală Numărul persoanelor care au necesitat luni asistenţă medicală specializată din cauza temperaturilor foarte ridicate a ajuns la 20, a anunţat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Galaţi: Asistenţa medicală de urgenţă va avea patru noi staţii Asistenţa medicală de urgenţă la nivelul judeţului Galaţi va fi îmbunătăţită prin amenajarea unor noi sedii şi garaje de ambulanţă, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.
Raed Arafat: Avem un plan integrat cu MAI pentru finala Europa League Există un plan integrat împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi Inspectoratul General pentru Aviaţie, Ambulanţă şi SMURD pentru a asigura asistenţa medicală la finala Europa League, a declarat luni pentru AGERPRES subsecretarul de stat în...
Iaşi: Peste 100 de persoane internate la UPU, în Ajunul Crăciunului Aproximativ 100 de persoane au avut nevoie în Ajunul Crăciunului de asistenţă medicală la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.