Cele mai citite
 


Institutul 'Matei Balş' continuă campania 'Salvează Vieţi: spală-te pe mâini'
vineri, 4 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Română de Pediatrie îşi continuă "Misiunea pentru sănătate" şi susţine campania "Salvează Vieţi: spală-te pe mâini', iniţiată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi derulată în România de Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", se arată într-un comunicat de presă al societăţii.
Scopul campaniei, susţinută de Dettol, este acela de a sublinia importanţa igienei mâinilor în rândul personalului medical şi al persoanelor spitalizate, precum şi de a optimiza practicile privind igiena mâinilor, fiind certificat deja faptul că igiena corectă reduce infecţiile asociate îngrijirilor medicale şi răspândirea bolilor.
În prezent, acest program se derulează în 14.904 spitale din 150 de ţări iar importanţa lui este dublată şi de faptul că, în fiecare an, în data de 5 mai se sărbătoreşte în toată lumea Ziua Internaţională a Igienei Mâinilor.
Pentru implementarea acestui program în cadrul INBI "Matei Balş", Dettol dotează două secţii ale spitalului - una pentru adulţi şi una pentru copii - cu 40 de dispensere automate Dettol No Touch cu senzor pentru săpun lichid dezinfectant, împreună cu rezervele corespunzătoare de săpun dezinfectant, necesare pentru următoarele opt luni, până la finalul anului 2012.
"Un număr mare de boli infecţioase pot fi prevenite prin bunele practici de igienă. Prin simplul gest de a ne spăla pe mâini la momentul potrivit, folosind produse antibacteriene dezinfectante, câştigăm lupta cu microbii. Spălatul mâinilor reprezintă prima linie de apărare a sănătăţii noastre. Având în vedere numărul mare de pacienţi, peste 700 de persoane zilnic, ajutorul dat de Dettol este un gest important în efortul nostru de a implementa Programul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de îmbunătăţire a igienei mâinilor în cadrul spitalului nostru', a declarat dr. Maria Niţescu, şef de lucrări Igienă şi Ecologie Medicală, medic primar igienă la institut.
Inovaţia pe care o aduce Dettol pe piaţa din România o reprezintă dispenserul automat cu senzor pentru săpun lichid dezinfectant, primul sistem automat de spălare a mâinilor fără atingere. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Specialist: Excesul de antibiotice duce la rezistenţă bacteriană Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat să nu se utilizeze patru clase de antibiotice - fluorochinolonele, cefalosporinele de generaţia 3 şi 4, macrolidele şi glicopeptidele - care au un risc mare dacă sunt folosite şi la om şi animale, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, conf. dr. Gabriel Popescu...
Institutul "Matei Balş": Niciun caz de Ebola nu a fost confirmat în Nigeria Patru suspiciuni de infectare cu Ebola au fost înregistrate în Nigeria din decembrie 2013 până la 1 august 2014, însă niciunul dintre cazuri nu a fost confirmat, potrivit unor date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, postate pe site-ul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".
Comunicat de presă - Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie 2013 Dezbatere în Senat: Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă includerea vaccinului pneumococic conjugat în programele naţionale de imunizare în lumea întreagă
Săndesc: Institutul 'Matei Balş' şi-a oferit serviciile în privinţa infecţiilor nozocomiale în cazul răniţilor de la Colectiv Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc a declarat miercuri că Institutul "Matei Balş" şi-a oferit serviciile în privinţa infecţiilor nozocomiale pentru spitalele care tratează răniţi în incendiul de la Colectiv.
Dr. Sorin Petrea (Institutul 'Matei Balş'): Infecţia cu hepatita C este în creştere la utilizatorii de droguri injectabile Din ce în ce mai mulţi utilizatori de droguri injectabile sunt infectaţi cu hepatita C, a afirmat dr. Sorin Petrea, directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".
Institutul Matei Balş, premiat de Societatea Europeană de Cercetarea Calităţii Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" a primit Premiul Internaţional de Diamant pentru Satisfacerea Pacienţilor pe anul 2012 din partea Societăţii Europene de Cercetarea Calităţii, a anunţat miercuri, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul instituţiei.