Cele mai citite
 


Olt: Peste 40 de persoane au ajuns la spital din cauza muşcăturilor de căpuşe
vineri, 4 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 48 de persoane s-au prezentat în ultima săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, după ce au fost muşcate de căpuşe, a anunţat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu.
Aceasta a precizat că persoanele muşcate de căpuşe nu au avut nevoie de internare în spital, iar în ultimele 24 de ore au fost semnalate 14 cazuri. Gabriela Gogiu a explicat că pacienţilor li s-au scos căpuşele, s-a făcut o dezinfecţiei a zonei şi li s-a prescris o reţetă. Deocamdată nu există nicio suspiciune de boală Lyme la persoanele muşcate de căpuşe, deoarece acestea s-au prezentat imediat la spital şi au fost luate măsurile necesare pentru a preveni îmbolnăvirea.
Din cauza creşterii numărului de cazuri de muşcături de căpuşe, administraţia locală din Slatina a început joi dezinsecţia în zonele verzi.
"Va fi aplicată soluţie împotriva căpuşelor prin toate parcurile, miniparcurile, pe spaţiile verzi din faţa blocurilor, la adăpostul pentru câini, la Casa Căsătoriilor, unde tinerii căsătoriţi merg să facă fotografii pe spaţiul verde. Se mai face dezinsecţia împotriva căpuşelor şi în incinta grădiniţelor, a şcolilor, a căminelor, pe spaţiile publice neamenajate, dar şi în cartierele de case pentru că sunt deja semnalate cazuri în zona de case de pe strada Tudor Vladimirescu. Până la 11 mai se vor face şi două dezinsecţii la sol împotriva ţânţarilor", a spus viceprimarul municipiului Slatina, Ana Anghel. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Peste 200 de pacienţi înţepaţi de căpuşe Peste 50 de persoane înţepate de căpuşe s-au prezentat în ultimele trei zile la spitalele din Slatina şi Caracal pentru îngrijiri medicale, nefiind semnalate deocamdată cazuri de borelioză, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu.
Olt: Produse expirate folosite la dezinfecţie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au constatat că printre produsele folosite pentru dezinfecţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina se numără şi unele care aveau termenul de folosinţă expirat, potrivit declaraţiilor şefului DSP Olt, Andrei Iordache.
Olt: Unitatea de transfuzie a sângelui de la spitalul din Slatina este autorizată; la Caracal, în curs de autorizare Unitatea de transfuzie sanguină de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina are autorizaţie sanitară de funcţionare, iar cea a Spitalului Municipal Caracal este în evaluare în vederea obţinerii respectivei autorizaţii, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a întrunit circa 90% din criteriile de acreditare Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi acreditat cu aproximativ 90% dintre criterii îndeplinite, potrivit managerului unităţii sanitare Andrei Iordache, care a menţionat că unele secţii au îndeplinit toate criteriile de acreditare.
Olt: Controale ale reprezentanţilor Guvernului, Curţii de Conturi şi DSP la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina O echipă din cadrul Corpului de Control al primului ministru efectuează începând de joi controale la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, unde verifică atât contractele de achiziţii cât şi activitatea echipei de conducere spitalului şi a compartimentelor administrative ale unităţii sanitare slătinene...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina ar putea reduce valoarea contractelor cu furnizorii şi sporurile salariale Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, a declarat joi, pentru AGERPRES, că echipa de conducere a unităţii spitaliceşti are în vedere măsuri de reducere a cheltuielilor printre care renunţarea la tichete de masă, reduceri de sporuri şi micşorarea contractelor cu furnizorii...