Cele mai citite
 


S-au epuizat stocurile de vaccin antirabic, sesizează Academia de Ştiinţe Medicale
vineri, 4 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe instituţii sanitare din ţară au sesizat Academia de Ştiinţe Medicale cu privire la faptul că s-au epuizat stocurile de vaccin antirabic iar Institutul Cantacuzino şi-a încetat producţia, lucru care pune în pericol sănătatea oamenilor, informează un comunicat al Avocatului Poporului remis joi AGERPRES.
Academia de Ştiinţe Medicale a solicitat discutarea problemei legate de epuizarea stocurilor de vaccin antirabic în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.
"Mai multe instituţii sanitare din ţară s-au plâns Academiei de Ştiinţe Medicale că au epuizat stocurile de vaccin antirabic şi că în scurt timp nu vor mai avea cu ce să-i trateze pe pacienţii muşcaţi de câini. În astfel de condiţii, Academia de Ştiinţe Medicale a solicitat discutarea acestei probleme în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării", se arată în comunicat.
În ceea ce priveşte ancheta demarată de Avocatul Poporului referitoare la închiderea liniilor de producţie la Institutul Cantacuzino, s-a dispus întocmirea unui raport special care prezintă rezultatul anchetei şi care va fi înaintat Parlamentului şi Guvernului.
Avocatul Poporului a desfăşurat pe parcursul mai multor luni o anchetă proprie referitoare la încetarea producţiei de vaccinuri la Institutul Cantacuzino, care "reprezintă o încălcare gravă a dreptului la sănătate", drept prevăzut de articolul 34 din Constituţia României.
"O asemenea situaţie are ca efect pericolul producerii unor epidemii, ale căror efecte nu ar putea fi înlăturate în lipsa vaccinurilor necesare", se subliniază în comunicatul Avocatului Poporului.
Pe parcursul anchetei, Avocatul Poporului s-a întâlnit cu reprezentanţi ai autorităţilor şi specialişti în domeniul sănătăţii pentru a discuta despre cauzele şi efectele încetării activităţii de producere a vaccinurilor la Institutul Cantacuzino.
Ancheta a fost finalizată în data de 27 aprilie iar concluzia a fost aceea că "Institutul Cantacuzino este de o importanţă deosebită, care ţine chiar de elementul de strategie naţională". AGERPRES/(AS-Andreea Dăscălescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Institutul Cantacuzino deţine un stoc de 2.500 doze de vaccin antirabic Institutul Cantacuzino are un stoc de aproximativ 2.500 doze de vaccin antirabic care pot fi utilizate de unităţile sanitare, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii remis vineri AGERPRES.
Brăila: Dozele de vaccin antirabic mai ajung doar o săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dozele de vaccin antirabic de la Brăila mai ajung doar o săptămână, secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă având în stoc, în acest moment, doar 150 de doze de vaccin, după cum a declarat şeful secţiei, dr. Ileana Grecu.
Evenimente omagiale dedicate vieţii profesorului Ion Cantacuzino - organizate în perioada 19-25 noiembrie Institutul Cantacuzino va organiza în perioada 19-25 noiembrie o suită de evenimente omagiale dedicate vieţii şi operei profesorului Ion Cantacuzino, personalitate emblematică a ştiinţei şi culturii româneşti, părintele şcolii româneşti de microbiologie şi al sistemului sanitar modern din România, fondatorul...
Botoşani: Spitalul Judeţean 'Mavromati' a rămas fără vaccin antirabic Spitalul Judeţean 'Mavromati' Botoşani a epuizat rezervele de doze de vaccin antirabic, ca urmare a numărului mare de pacienţi muşcaţi de câini, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii, medicul Cornel Enache.
Galaţi: Criza vaccinului antirabic a luat sfârşit Prima tranşă de 100 doze de vaccin antirabic a ajuns, marţi, la Spitalul de Boli Infecţioase 'Cuvioasa Parascheva', după ce, în ultima săptămână, acest vaccin a lipsit din Galaţi.
Avocatul Poporului: Ancheta de la Institutul Cantacuzino finalizată în trei săptămâni Avocatul Poporului va finaliza în aproximativ trei săptămâni ancheta de la Institutul Cantacuzino, raportul final urmând a fi trimis la Parlament, iar ulterior primului-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu, pentru a lua măsurile care se impun în acest caz.