Cele mai citite
 


Conducerea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, numită în 15 zile
marţi, 13 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organul colegial de conducere a Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor este format din şapte membri reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, SGG, Academiei Române, Colegiului medicilor din România, Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România şi ai Comisiei de Acreditare a Spitalelor, potrivit unei hotărâri a Guvernului privind componenţa, atribuţiile şi modul de organizare şi funcţionare ale Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, publicată, luni, în Monitorul Oficial.
Membrii acestui for sunt numiţi pe o perioadă de patru ani prin decizie a premierului, la propunerea conducătorului instituţiei sau organizaţiei profesionale din care face parte persoana nominalizată.
Organul colegial de conducere îşi va alege, prin vot secret, în termen de cinci zile de la numire, cu majoritate simplă, un preşedinte şi un vicepreşedinte pe o perioadă de un an, se menţionează în document.
Revocarea acestora se poate face prin decizie a premierului, la propunerea instituţiei care l-a desemnat sau a consilierului de stat coordonator, în condiţiile în care persoana respectivă nu şi-a îndeplinit atribuţiile, a încălcat prevederile legale sau se află în imposibilitatea de a-şi îndeplini mandatul mai mult de trei luni consecutive.
Conducerea executivă a Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor este asigurată de preşedinte, angajat prin concurs pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea de prelungire prin hotărâre a organului colegial de conducere.
Funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor este asimilată calităţii de secretar de stat.
Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor dispune de un număr maxim de 60 de posturi, se mai precizează în hotărâre.
Membrii organului colegial de conducere sunt numiţi în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a acestui act normativ.
Începând cu data intrării în vigoare a acestei hotărâri, directorul general al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, Dan Romulus Şerban, îşi continuă mandatul în calitate de preşedinte al acestei comisii, potrivit actului normativ aprobat de Executiv în şedinţa de săptămâna trecută.
Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor a fost înfiinţată în toamna anului trecut, prin Hotărârea de Guvern 1.148/2008.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SGG: Instituţiile de învăţământ, unităţile medicale, serviciile de relaţii cu publicul - exceptate de la uniformizarea programului Instituţiile de învăţământ, unităţile medicale, de urgenţă şi de intervenţie nu intră sub incidenţa uniformizării programelor de lucru în administraţia centrală dispuse de premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, a precizat, miercuri, Secretariatul General al Guvernului (SGG).
Preşedintele Colegiului Medicilor din România vrea ca UE să compenseze cheltuielile cu studiile medicilor migranţi Uniunea Europeană trebuie să compenseze, sub diferite forme, cheltuielile educaţionale pentru absolvenţii facultăţilor de medicină din România care aleg să lucreze în statele europene, a declarat, duminică, prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa"...
Preşedintele Colegiului Medicilor din România: Sunt profund mâhnit de mesajul negativ al preşedintelui Preşedintele Colegiului Medicilor din România, (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că este profund mâhnit de mesajul negativ transmis de preşedintele Traian Băsescu cadrelor medicale.
Precizări ale Colegiului Medicilor din România Prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, nu a fost înlocuit din nicio Comisie de Disciplină a Colegiului Medicilor, se precizează într-un comunicat remis joi presei de CMR.
146 ani de Excelenţă - Academia Română între tradiţie şi inovaţie Academia Română, templul culturii româneşti, şi-a pavat timp de 146 de ani un singur drum: cel al Excelenţei. Sute de personalităţi din ţară şi din străinătate i-au trecut şi îi trec pragul, trudind pentru a construi ceea ce va rămâne pentru eternitate: moştenirea culturală a poporului român.
ANI: Trei miniştri şi adjunctul SGG, acuzaţi de incompatibilitate, conflict de interese sau averi nejustificate Patru membri ai Executivului - ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, şi secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache, sunt acuzaţi de Agenţia Naţională de Integritate...