Cele mai citite
 


UVVG Arad, premiată cu Diploma de Excelenţă la Congresul Anual al Asociaţiei Medicale Române
vineri, 4 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cu prilejul Congresului Anual al Asociaţiei Medicale Române (AMR), desfăşurat recent la Bucureşti, Universităţii de Vest ''Vasile Goldiş'' (UVVG) din Arad i-a fost acordată o Diplomă de Excelenţă pentru contribuţia adusă de universitatea arădeană în domeniul cercetării ştiinţifice, prin Centrul de Cercetări ale Ştiinţelor Vieţii.
Diploma a fost înmânată preşedintelui UVVG Arad, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, de către prof. C. Ionescu - Târgovişte, preşedintele AMR, în cadrul unei festivităţi desfăşurate în Aula Academia Române, UVVG Arad fiind singura universitate din ţară care a fost premiată cu acest prilej.
''A fost un eveniment important având în vedere că este prima diplomă pe care UVVG Arad şi Institutul de Ştiinţe ale Vieţii o obţine pentru cercetările ştiinţifice pe linie medicală şi de biologie, dotările institutului fiind apreciate de către o comisie din partea AMR, care l-a vizitat recent. Suntem onoraţi şi mulţumim AMR pentru acordarea Diplomei de Excelenţă. Pe baza protocolului pe care l-am încheiat cu AMR, vom continua cercetările în domeniul medical şi cel biologic şi microbiologic'', a declarat, joi, pentru AGERPRES prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG Arad.
Asociaţia Medicală Română a fost înfiinţată în anul 1857 de dr. Nicolae Kreţulescu şi dr. Carol Davila sub numele de ''Societatea Medicală, Ştiinţifică din România'', care avea scopul ''de a ţine corpul medical în curent cu progresul ştiinţei, spre îmbunătăţirea serviciului medical public''.
În anul 1991, Uniunea Societăţilor de Ştiinţe Medicale, prin statutul revizuit, obţine personalitatea juridică conform H.G. 265/ iulie 1992 sub noua denumire de Asociaţia Medicală Română. AGERPRES /(AS,A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: UVVG găzduieşte o şcoală internaţională de cercetare a biologiei cancerului Arad, 31 oct /Agerpres/- Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' (UVVG) din Arad găzduieşte cea de-a II-a ediţie a Şcolii de toamnă intitulată 'Şcoala de Studii avansate în tendinţe moderne şi tehnici de cercetare a biologiei cancerului' (Advanced school în modern trends and techniques în cancer biology)...
Preşedintele Societăţii Române de Biologie Celulară: Avem cercetare în România în domeniul nanotehnologiilor şi a medicinei regenerative Preşedintele Societăţii Române de Biologie Celulară, acad. Maya Simionescu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, la Baia Mare, că România este extrem de implicată în domeniul cercetării de vârf cu rezonanţă la nivel european în medicina regenerativă, nanoştiinţe şi nanobiotehnologii.
Cluj: Institutul de Cercetări în Bio-Nano-Ştiinţe al UBB deţine o variantă cu un singur laser a microscopului lui Hell Institutul de Cercetări Experimentale în Bio-Nano-Ştiinţe al Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) va achiziţiona anul viitor toate componentele necesare pentru a face din microscopul de fluorescenţă - unicat în România - pe care deja îl deţine, unul identic cu cel pentru care a luat cercetătorul Stefan Hell...
Arad: Ambasadorul Belgiei în România, interesat de investiţiile belgiene în ţara noastră Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Belgiei la Bucureşti, Philippe Beke, nu este mulţumit de volumul investiţiilor belgiene în România, apreciind că ''este loc de mai bine''.
Comunicat de presă - UVVG Arad Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad, Universitatea "Carol Davila" din Bucureşti şi Colegiul Medicilor Dentişti din România şi Arad, au organizat la finalul acestei săptămâni, simpozionul ştiinţific "Aspecte importante ale medicinei dentare moderne".
Arad: Academician prof univ dr Maria Dorobanţu, DHC al UVVG Cardiologului academician prof univ dr Maria Dorobanţu i-a fost conferit joi, într-o festivitate, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţi de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad.