Cele mai citite
 


A patra diplomă universitară la 97 de ani
sâmbătă, 5 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un stomatolog australian de 97 de ani a primit vineri a patra diplomă universitară în lunga sa viaţă, devenind astfel cel mai vârstnic absolvent din lume, transmite AFP.
Născut la 7 martie 1915, Allan Stewart a intrat deja în Cartea Recordurilor în 2006, pe când avea 91 de ani, după absolvirea Facultăţii de Drept.

'Cred că pot să păstrez roba şi toca acum. Am spus că va fi ultima mea diplomă de absolvire, dar ajung să mă plictisesc', a spus el înainte de ceremonia de înmânare a diplomelor la Port Stephens, o periferie nordică a oraşului Sydney.

Allan Stewart, care se află pe băncile universităţilor din anii 30 ai secolului trecut, a exercitat profesia de dentist înainte de a se pensiona. În timpul carierei sale stomatologice, el a susţinut o teză de doctorat în chirurgie dentară.

La 90 de ani a început să fie pasionat de drept şi s-a adâncit în studiu, o experienţă pe care a perceput-o mai curând ca pe un exerciţiu de menţinere a memoriei.

De teamă că ar putea să nu-şi ducă studiile la capăt, nonagenarul a finalizat cursurile de şase ani în patru ani şi jumătate. 'Însă după cum se vede, nu a fost nevoie să mă grăbesc', a remarcat el.AGERPRES /(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Firea: Sunt multe femei care ascund că urmează un tratament de fertilitate sau care se tem de implicaţii Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat joi, cu ocazia lansării în Bucureşti a clinicii Medsana - Genesis Athens specializată în fertilizarea in vitro, că există multe femei care ascund faptul că urmează un tratament de fertilitate şi a vorbit despre experienţa personală, subliniind...
Anorexia ar fi mai degrabă o dependenţă decât teama de îngrăşare (studiu) Anorexia mentală, care afectează îndeosebi tinerele, nu s-ar explica prin teama de îngrăşare, ci prin plăcerea de a slăbi, şi ar face parte din categoria dependenţelor - se arată într-un studiu publicat marţi şi preluat de AFP.
VIRUSUL ZIKA Creştere a numărului avorturilor în America Latină de teama virusului (studiu) Cererile de medicamente care provoacă avortul din unele ţări din America Latină, aflate sub alerta virusului Zika, au escaladat, deşi în majoritatea cazurilor întreruperea sarcinii este extrem de limitată de lege, potrivit unui studiu realizat de New England Journal of Medicine citat de EFE.
IRES: O treime dintre români au trăit multă vreme în localităţi fără medic dentist O treime dintre români s-au născut şi au copilărit în localităţi în care nu exista nici un cabinet stomatologic sau medic dentist, relevă un studiu al
SUA: Unu din şase americani preferă să moară înainte de vârsta de 80 de ani (studiu) Teama privind îmbătrânirea ar putea fi mai puternică decât teama privind moartea pentru mulţi dintre americani, potrivit unei cercetări recente, citate de UPI.com.
Polisano pariaza pe Bucuresti! - Medici de top si cu experienta vasta se alatura echipei Incepand cu aceasta luna, Clinicile Polisano isi dubleaza echipa de cadre medicale fata de anul precedent, ajungand la aproximativ 100 de angajati in cele doua centre din Cuza Voda si Anchor Plaza. Clinicile si-au extins de asemenea si serviciile medicale oferite, acoperind in prezent un numar...