Cele mai citite
 


Brăila: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă ameninţă cu declanşarea protestelor
sâmbătă, 5 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei 2.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila ameninţă cu declanşarea unor acţiuni de protest, care pot ajunge chiar până la greva generală, deoarece de trei luni nu le-au fost semnate contractele de muncă şi că nu le sunt acordate tichete de masă.
Liderul Sindicatului Sanitas, care numără peste 1.300 de salariaţi din Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, Aurelia Chelariu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că angajaţii spitalului au rămas fără contract de muncă, de trei luni, din cauză că managerul instituţiei refuză să îl semneze, deşi au fost urmate toate etapele în negocierea contractului de muncă la nivel de unitate.
'Deşi, în urma negocierilor dintre sindicat şi administraţie, cele două comisii au ajuns la un acord, managerul unităţii a refuzat semnarea formei finalizate a Contractului Colectiv de Muncă la nivel de unitate, având propriile obiecţii. Mai mult decât atât, potrivit precizărilor preşedintelui sindicatului, Spitalul Judeţean Brăila nu a aderat nici măcar la Contractul Colectiv pe grup de unităţi, transmis în teritoriu în octombrie 2011 de Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, situaţie unică în ţară', a precizat Chelariu.
Consiliul Judeţean al Sindicatului 'Sanitas' Brăila se va întruni săptămâna viitoare în şedinţă pentru a stabili calendarul acţiunilor sindicale pe care le va desfăşura în perioada imediat următoare.
'Vom face tot ceea ce permite legea, începând cu pichetări, mitinguri, până la greva generală. Vom cere mai întâi arbitrajul Ministerului Muncii, apoi vom începe strângerea de semnături pentru declanşarea grevei. Condiţia este ca toţi colegii să fie solidari', a mai spus Aurelia Chelariu. AGERPRES/(A - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Protestul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, suspendat pe perioada campaniei electorale Protestul declanşat luni de Sindicatul Sanitas la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pe motiv că managerul spitalului, Rodica Sin, nu le-ar fi semnat angajaţilor contractele individuale de muncă, a fost suspendat pe perioada campaniei electorale, potrivit unui comunicat de presă remis de Sanitas.
Brăila: Cincizeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă au protestat în curtea unităţii Cincizeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, membri ai Sindicatului Sanitas, au protestat luni, timp de două ore, în curtea unităţii, pe motiv că managerul spitalului, Rodica Sin, nu le-ar fi semnat contractele individuale de muncă.
Ministrul Liviu Marian Pop mediază conflictul de muncă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, s-a aflat vineri la Brăila pentru a media conflictul de muncă deschis de Sindicatul Judeţean Sanitas la Spitalul Judeţean de Urgenţă ca urmare a faptului că părţile nu au ajuns la o înţelegere privind încheierea contractului colectiv de muncă...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Botoşani: Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Aproximativ 40 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au întrerupt, vineri dimineaţă, munca, protestând în biroul managerului unităţii faţă de neacordarea, de patru luni, a tichetelor de masă.
Tulcea: Tichete de masă neacordate personalului SJU de la începutul anului Medicii tulceni participă, începând de luni, la mişcările de protest organizate la nivel naţional de Coaliţia Profesioniştilor în Sănătate, inclusiv pentru a primi tichete de masă neacordate de la începutul anului, ei sperând ca revendicările lor să găsească un răspuns practic la Ministerul Sănătăţii...