Cele mai citite
 


O nouă terapie împotriva gripei
marţi, 13 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, ORL
 

O ultimă inovaţie care ajută în prevenirea declanşării gripelor de sezon şi a gripei A/H1N1, a fost lansată luni şi constă în aplicarea unei pelicule, cu un spray nazal, care acţionează creând o barieră antivirală la nivelul mucoasei nazale, ajutând la prevenirea pătrunderii agenţilor patogeni în organism.

După aplicare, produsul formează o peliculă care reţine şi distruge viruşii de gripă transmişi pe cale aeriană, imediat ce aceştia ajung în cavitatea nazală. Aplicările repetate ale produsului creează o barieră antivirală, împiedicând noi atacuri ale viruşilor. Acţiunea cu efect îndelungat asigură protecţie împotriva noilor atacuri virale.
Spray-ul lansat de Urgo a fost testat în Franţa şi pentru virusul gripei A/H1N1.
Studiile desfăşurate pentru a evalua efectul antiviral al sprayului nazal au evidenţiat faptul că produsul este eficace in vitro împotriva Rhinoviruşilor şi a virusului Parainfluenza 3. Studiile au arătat că după doar 10 minute de la contactul cu produsul, toţi viruşii folosiţi în testare au fost inactivaţi.
În România, Urgo susţine diverse proiecte de promovare a sportului şi a mişcării, fiind sponsor oficial al Bucharest City Marathon, care îşi va desfăşura cea de-a doua ediţie pe 18 octombrie în Capitală.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Turcia: Prima şcoală închisă din cauza noului virus gripal Ministerul turc al Sănătăţii a anunţat pentru prima dată miercuri închiderea temporară a unei şcoli după descoperirea unui caz de gripă A/H1N1, relatează AFP, citând agenţia turcă Anadolu.
Epidemia de Gripă A în direct pe Google Epidemia de Gripă A se află de acum sub supraveghere virtuală. Giganticul motor de căutare pe Internet, Google, îşi lansează azi (9 octombrie), în Franţa şi în alte 12 ţări europene, serviciul Flu Trends. Conectându-vă la adresa www.google.org/flutrends, puteţi observa acum cu ajutorul unei curbe şi...
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
Iaşi: Încă şase studenţi suspectaţi că au virusul gripal AH1N1, la spital Numărul studenţilor de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, internaţi după ce au fost testaţi pentru infectarea cu virsul AH1N1, a ajuns la 18.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Vaccinul împotriva gripei A ajunge în Spania Primele doze ale vaccinului împotriva gripei A au ajuns în Spania, anunţă miercuri postul public de radio, citându-l pe ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.