Cele mai citite
 


Deputatul Horia Cristian: Vom menţine o stare stabilă în sistemul sanitar românesc
sâmbătă, 5 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, liberalul Horia Cristian, a declarat vineri pentru AGERPRES că USL va menţine o stare de stabilitate în sistemul sanitar românesc, deşi 'se încearcă (de către fosta guvernare - n.r.) o ultimă mişcare menită să destabilizeze sistemul de sănătate prin emiterea de facturi cu mare întârziere pe taxa de clawback'.
'Aş vrea să-i asigurăm pe toţi furnizorii de medicamente şi pe cetăţeni că aceste încercări nu vor fi încununate de succes şi că vom menţine o stare stabilă în sistemul sanitar românesc', a spus Cristian.
Parlamentarul a punctat faptul că noua Lege a Sănătăţii, despre care se vorbeşte în ultimul timp, este de fapt Legea 95/2006, care conţine toate principiile corecte privind funcţionarea sistemului sanitar şi care poate fi amendată în câteva locuri, în sensul de a creşte competitivitatea în managementul din sistemul sanitar.
Horia Cristian este convins că odată cu numirea noului ministru al Sănătăţii lucrurile se vor schimba în bine, deoarece există un acord politic în cadrul USL, în sensul că orice modificare pe care deţinătorul portofoliului Sănătăţii va dori să o facă, nu va fi aplicată decât după obţinerea acordului USL.
'Vorbim de data aceasta nu despre o lege impusă, pe care trebuie să o aplicăm, ci despre o lege care va fi mai întâi dezbătută la nivel de specialişti şi la nivel politic şi abia apoi va fi promovată în parlament', a spus secretarul Comisiei de Sănătate a Camerei.
Pe de altă parte, Horia Cristian a subliniat faptul că profesia de medic trebuie să fie recunoscută ca fiind una liberală şi că trebuie să existe nişte contracte pe baza valorii, calităţii şi volumului de muncă prestat.
'În acel moment, nici nu mai putem vorbi despre blocarea sau despre deblocarea unor posturi, pentru că, dacă managerul de spital hotărăşte că are nevoie de mai mulţi medici, poate să angajeze mai mulţi medici, iar, dacă decide că vrea să-şi reducă personalul, o poate face. Există mecanisme care trebuie puse în mâna managerului de spital ca să facă, într-adevăr, management. Profesia medicală nu este decât o profesie liberală. Un om care exercită o profesie liberală nu poate fi bugetar, prin definiţie', a adăugat Cristian.
Deputatul a precizat că nu este vorba despre forma de proprietate a spitalului (privat sau de stat - n.r.), ci de modul în care se exercită profesia.
'Poţi să fii angajat într-un spital public şi să ai un contract de muncă asemeni unei profesii liberale atât cât munceşti, atât să câştigi. Nu toată lumea câştigă la fel', a explicat Cristian. AGERPRES/(A-Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
USL va menţine o stare stabilă în sistemul sanitar românesc (deputat PNL) Secretarul Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, liberalul Horia Cristian, a declarat vineri pentru AGERPRES că USL va menţine o stare de stabilitate în sistemul sanitar românesc, deşi 'se încearcă (de către fosta guvernare - n.r.) o ultimă mişcare menită să destabilizeze sistemul de sănătate...
Deputaţii au respins moţiunea simplă a opoziţiei privind sănătatea (sinteză) Camera Deputaţilor a respins, luni, moţiunea simplă pe domeniul Sănătăţii intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", cu 137 de voturi împotrivă, 134 de voturi pentru şi trei abţineri.
Bănicioiu: Tot ceea ce s-a realizat la Sănătate în acord cu programul de guvernare al USL va continua Nicolae Bănicioiu, propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, a declarat marţi la audierile din Comisiile parlamentare de specialitate că va continua toate programele începute de fostul ministru Eugen Nicolăescu în acord cu programul de guvernare al USL.
Taxa clawback şi situaţia arieratelor discutate de reprezentanţii ARPIM cu experţii FMI Taxa clawback, situaţia arieratelor şi termenele de plată şi reforma sanitară cu referire la actualizarea listei de medicamente novatoare compensate au fost discutate luni de reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente cu experţii FMI.
O treime dintre medicamentele cu rețetă au risc mare de disponibilitate BusinessMark a organizat cea de-a treia ediție a Health Forum, care a avut loc pe 12-13 aprilie 2016, la Hotel Novotel din București. În cadrul Health Forum s-au punctat tendințele din domeniul sanitar și farmaceutic, fiind punctate cele mai recente schimbări în ceea ce privește vânzările de medicamente...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.