Cele mai citite
 


Federaţia Solidaritatea Sanitară: Procesul de reformă a sănătăţii trebuie să continue
sâmbătă, 5 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procesul de reformă a sănătăţii trebuie să continue, accentul urmând să fie pus pe creşterea resurselor financiare alocate acestui sector de activitate, în scopul creării unui model de asigurări de sănătate centrat pe sistemul public, a anunţat Federaţia Solidaritatea Sanitară din România (FSSR), prin-un comunicat remis vineri AGERPRES.
'Modelul de asigurări de sănătate centrat pe sistemul public va asigura pachetul de bază de servicii medicale, fiind completat de sisteme private de asigurări de sănătate. Ca urmare, se vor menţine şi corecta principiile contributivităţii şi ale solidarităţii în sistemul de asigurări sociale de sănătate, pentru scoaterea spitalelor care realizează venituri prin contractele cu casele de asigurări din categoria unităţilor bugetare. În acest fel, va fi posibilă dezvoltarea unui sistem de salarizare bazat pe meritele şi munca angajaţilor acestor unităţi', a declarat Viorel Rotilă, preşedintele FSSR.
Acesta a participat pe data de 3 mai la cea de-a doua întâlnire a Consiliului consultativ privind elaborarea proiectului legii Sănătăţii, întâlnire care a avut loc la Institutul Matei Balş din Bucureşti.
'Strategia de rezolvare a problemelor din sănătate, prin intermediul elaborării unei noi legi a Sănătăţii sau a unui pachet de legi, trebuie să facă parte din programul oricărei guvernări. În acest sens, aşteptăm cu interes poziţia oficială, după numire, a noului Guvern şi a noului ministru al Sănătăţii, faţă de strategia de reformă a acestui sistem şi faţă de angajaţii din sector', a mai spus preşedintele FSSR.AGERPRES/(AS-Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România: Este nevoie creşterea finanţării sistemului de sănătate Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România susţine că este nevoie de o creştere a finanţării sistemului de sănătate prin sporirea numărului de contribuabili, mărirea contribuţiilor lor, prin alocări de la bugetul de stat şi din alte surse pentru persoanele scutite de plata contribuţiei, precum şi...
'Solidaritatea Sanitară' solicită creşteri salariale reale pentru toţi angajaţii din Sănătate Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România consideră că propunerile de modificări legislative prezentate public de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, nu reprezintă soluţii de creştere a salariilor angajaţilor din sectorul public de Sănătate şi antrenează, totodată, o serie de efecte negative...
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor să semneze contractele pentru gărzi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor care efectuează gărzi să semneze Contractele individuale de muncă cu timp parţial pentru gărzile suplimentare, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi ca urmare a demarării negocierilor cu Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Federaţia Solidaritatea Sanitară solicită readucerea salariilor bugetarilor la nivelul de dinainte de iunie 2010 Federaţia Solidaritatea Sanitară din România (FSSR) a solicitat luni Guvernului, printr-un comunicat, readucerea salariilor bugetarilor la nivelul de dinainte de 1 iunie 2010, această măsură reprezentând 'un gest de dreptate socială ce trebuie înfăptuită'.
Federaţia Solidaritatea cere prezentarea în amănunt a legislaţiei secundare din domeniul sănătăţii Federaţia Solidaritatea Sanitară din România /FSSR/ a cerut ca legislaţia secundară referitoare la noul proiect de lege a sănătăţii să fie prezentată în amănunt publicului larg, deoarece în acest moment există foarte multe aspecte necunoscute de către beneficiarii direcţi ai actului normativ, se arată...