Cele mai citite
 


Harghita: A crescut numărul muşcăturilor de căpuşe; nicio confirmare de boală Lyme
vineri, 4 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Miercurea Ciuc, 4 mai /Agerpres/- Numărul cazurilor de muşcături de căpuşe a crescut, în ultimele zile, în Harghita, de când vremea s-a încălzit.
Potrivit directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, doar în prima zi a lunii mai, zece persoane s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe după ce au fost muşcate de căpuşe.
Dr. Demeter consideră că şi adresabilitatea este mai mare, oamenii fiind acum mai informaţi decât în alţi ani şi mai conştienţi de pericol. De la începerea sezonului caz nu s-a înregistrat nici un caz de boală Lyme, sau borelioză acariană, transmisă de această insectă.
Medicul epidemiolog Miron Cornelia, de la Direcţia de Sănătate Publică Harghita, a spus că au existat patru suspiciuni de boală Lyme, dar niciuna nu a fost confirmată.
Boala Lyme este, de fapt, o encefalită, care nu se vindecă, este lent-progresivă şi afectează serios capacitatea de muncă a celui infectat. Anul trecut, 32 de harghiteni au contactat această boală, după ce au fost muşcaţi de căpuşe, iar în 2010 s-au înregistrat 19 îmbolnăviri.
Persoanele care merg la iarbă verde sunt sfătuite să evite zonele în care pasc oile sau caprele, să nu se aşeze direct pe iarbă şi să poarte îmbrăcăminte care să le acopere mâinile şi picioarele.
Medicii le recomandă celor care sunt muşcaţi de căpuşe să se adreseze imediat medicului de familie sau Serviciului de Urgenţă şi să nu încerce să îndepărteze singuri insecta. Motivul este legat de faptul că dacă manevra de scoatere a căpuşei nu se face profesionist, secreţiile insectei ajung în organism, iar acestea pot provoca Boala Lyme. AGERPRES (AS-Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Numărul cazurilor de muşcături de căpuşe este în creştere Numărul persoanelor muşcate de căpuşe, care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc a crescut în ultimele săptămâni.
Harghita: Peste 100 de cazuri de muşcături de căpuşe, 17 diagnosticate cu boala Lyme Peste 100 de cazuri de muşcături de căpuşe au fost înregistrate, de la începutul sezonului cald, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, 17 persoane fiind diagnosticate cu boala Lyme, transmisă de această insectă.
Harghita: Creştere semnificativă a numărului persoanelor muşcate de căpuşe; primul caz de muşcătură de şarpe Miercurea Ciuc, 23 iun/Agerpres/- Numărul persoanelor muşcate de căpuşe care se prezintă la serviciile de urgenţă a crescut semnificativ în luna iunie, pe fondul încălzirii vremii, fiind înregistrat şi primul caz de muşcătură de şarpe din acest sezon.
Harghita: Numărul muşcăturilor de căpuşe a crescut de patru ori faţă de luna aprilie Numărul persoanelor muşcate de căpuşe, care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, a crescut de patru ori faţă de luna aprilie, pe fondul încălzirii vremii.
Harghita: Creştere semnificativă a cazurilor de muşcături de căpuşe Numărul cazurilor de muşcături de căpuşe înregistrează o creştere semnificativă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, medicii punând acest fenomen pe seama vremii călduroase care le permite oamenilor să iasă în natură.
Harghita: Numărul persoanelor muşcate de căpuşe care se prezintă la Urgenţe, în creştere Numărul persoanelor muşcate de căpuşe, care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, este în creştere, în condiţiile în care vremea frumoasă a determinat tot mai mulţi harghiteni să îşi petreacă timpul liber în natură.