Cele mai citite
 


Harghita: Patru noi locuinţe pentru medici vor fi construite la Miercurea Ciuc
sâmbătă, 5 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Harghita va construi, la Miercurea Ciuc, patru noi locuinţe pentru medici, care se alătură altor opt date deja în folosinţă.
În cursul zilei de vineri, s-a pus la piatra de temelie proiectul imobilului care va fi format din patru apartamente cu o suprafaţă utilă de 52 de metri pătraţi.
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat că există deja trei solicitări pentru aceste locuinţe, ceea ce dovedeşte că politica de atragere a medicilor specialişti în municipiu a dat roade.
'Cele opt locuinţe de serviciu care au fost construite în 2009 sunt deja ocupate şi avem încă trei solicitări. Aşadar, se vede că politica de a-i atrage pe medici prin această oportunitate s-a adeverit şi a dat rezultate. Astăzi vom pune la temelie capsula cu proiectul şi de azi încolo începem lucrările şi cred că la toamnă deja putem să predăm ţi cheile pentru medici', a declarat Borboly.
La rândul său, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, şi-a exprimat bucuria că autoritatea judeţeană s-a implicat în rezolvarea problemei lipsei de medici specialişti.
'Mă bucur că strigătul nostru de ajutor a fost auzit, astfel avem ce pune pe masă când negociem cu tinerii medici specialişti care doresc să vină să lucreze la spitalul nostru. Avem deja trei tineri medici care doresc să vină să lucreze la noi şi, când le vom oferi o locuinţă, cu siguranţă vor veni şi ne vor sprijini în efortul nostru de a asigura populaţiei servicii medicale de calitate', a afirmat dr. Demeter.
Valoarea totală a celor patru apartamente, inclusiv proiectarea, se ridică la 445.000 de lei, licitaţia de execuţie fiind câştigată de o firmă din Miercurea Ciuc.
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă de ani de zile cu o lipsă acută de medici specialişti, absolvenţii de Medicină preferând să profeseze în centre universitare sau să plece să lucreze în străinătate. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Noi locuinţe pentru medici construite de Consiliul Judeţean Miercurea Ciuc, 27 mai/Agerpres/- Patru noi locuinţe pentru medici vor fi construite de Consiliul Judeţean Harghita şi vor fi finalizate în această vară, cu scopul de a atrage specialişti la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, acestea alăturându-se altor opt apartamente date deja în folosinţă...
Harghita: Consiliul Judeţean a dat în folosinţă noi locuinţe pentru medici Miercurea Ciuc, 6 mar /Agerpres/- Consiliul Judeţean Harghita a dat în folosinţă, la Miercurea Ciuc, patru noi locuinţe pentru medici, care se alătură altor opt predate în anii trecuţi, demersul având rolul de a atrage specialişti la spitalul Judeţean de Urgenţă.
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Harghita: Locuinţe pentru medici, date în folosinţă de Consiliul Judeţean Noi locuinţe pentru medici au fost date în folosinţă, marţi, de Consiliul Judeţean Harghita, demersul având rolul de a atrage specialişti la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.
Harghita: Locuinţele pentru medici construite de CJ au fost finalizate Consiliul Judeţean Harghita a finalizat construcţia locuinţelor de serviciu pentru medici, primii specialişti urmând să se mute în noile case în luna februarie.
Harghita: Spitalele din Miercurea Ciuc şi Tulgheş, preluate de Consiliul Judeţean Consiliul Judeţean Harghita a preluat, vineri, managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc şi al Spitalului de Psihiatrie din Tulgheş, evenimentul având loc într-un cadru festiv.