Cele mai citite
 


La Spitalul Grigore Alexandrescu va funcţiona cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică
sâmbătă, 5 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Neurologie
 

La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a început construcţia celei mai mare clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică care va intra în funcţiune anul viitor.

Noua clinică, pentru construirea căreia Primăria Sectorului 1 a asigurat un buget de 15,2 milioane de euro, va asigura diagnosticarea şi tratamentul bolilor cardiovasculare la copii.


Capacitatea clinicii a fost stabilită la un număr de 110 paturi (saloane şi secţiile de ATI), dispuse pe patru niveluri. Parterul va funcţiona ca unitate de primiri urgenţe, diagnostic, internări-cameră de gardă şi laboratoare de analize medicale, etajele 1 şi 2 vor avea funcţiuni de spitalizare pe categorii de vârstă - sugari, preşcolari, şcolari; etajul 3 va fi destinat blocului operator septic şi secţiei ATI adiacente, iar etajul 4 va fi ocupat de un bloc operator aseptic + secţia ATI.


La subsolul clădirii, dispus pe două niveluri, vor fi amenajate locuri de parcare (atât pentru vizitatori, cât şi pentru personalul medical), precum şi spaţiile tehnice necesare bunei funcţionări a clinicii.
Prof. dr Dan Enescu managerul unităţii, a subliniat că este foarte importantă această investiţie pe care o face Primăria sectorului 1 care nu este pentru prima dată când ajută spitalul.


"Centrul de Excelenţă pentru Chirurgie Cardiovasculară va completa ceea ce lipseşte spitalului. Departamentul de cardiologie, neurologie, chirurgie cardiacă, nefrologie. În prezent, zece medici se pregătesc pentru chirurgia cardiovasculară la un spital public din Bruxelles.
O echipă din acest spital va veni şi va lucra cu echipa din ţara noastră în momentul în care Departamentul de chirurgie cardiovasculară va fi funcţional.


Un procent de 0,4% din cei care se nasc suferă de malformaţii congenitale. "Din păcate, numai 100 dintre cei aproximativ 600 sunt trataţi în ţară în clinicile de la Târgu Mureş, Cluj, Timişoara", a spus prof. dr. Dan Enescu. Acesta a mulţumit primarului sectorului 1 pentru eforturile pe care le-a făcut şi le face pentru Spitalul de copii.
La rândul său, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a spus că a demarat această investiţie, care este una mare, într-un domeniu în care se simţea o lipsă acută la nivelul întregii ţări.


Spitalul "Grigore Alexandrescu" asigură asistenţă medicală nu numai pentru Bucureşti, ci şi pentru alte judeţe, a arătat edilul sectorului 1.
Investiţiile pentru modernizarea şi extinderea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" continuă şi anul acesta cu lucrări de investiţii pentru consolidarea şi refuncţionalizarea corpurilor de clădire "G", a menţionat Andrei Chiliman, adăugând că lucrările se execută în baza programului 'Proiectul de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă - componenta B - Reducerea riscului seismic'.


Edilul sectorului 1 şi-a exprimat speranţa că în cursul verii anul viitor va fi finalizată construcţia şi aceasta va intra în funcţiune pe etape, concomitent cu dotările necesare, dotări care sunt finanţate o parte de Primărie şi o parte de Ministerul Sănătăţii.


În anul 2010, Primăria Sectorul 1 a predat Primăriei Municipiului Bucureşti Spitalele "Sfânta Maria", "Filantropia", "Carol Davila" şi Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-facială "Prof. Dr. Dan Theodorescu" - unităţi medicale care au fost consolidate şi modernizate, a spus Andrei Chiliman.
În prezent, Primăria Sectorului 1 are în administrare spitalele "Grigore Alexandrescu", "Floreasca", Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice şi Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică şi Arsuri.


Primarul sectorului 1 a punctat că la Spitalul de Urgenţă Floreasca se află în construcţie un nou corp de clădire. Noua secţie de chirurgie cardiovasculară din cadrul Spitalului "Grigore Alexandrescu" va avea opt paturi şi două săli de operaţii.


În primul an de funcţionare, prof. dr. Dan Enescu estimează că se vor opera aproximativ 50 de copii şi, în timp, pe măsură ce echipele capătă experienţă, numărul intervenţiilor se va mări. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Clinica de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică, cu echipament modern, inaugurată vineri la 'Grigore Alexandrescu' O clinică de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică, cu echipament de ultimă generaţie şi personal medical instruit în străinătate, va fi inaugurată, vineri, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", a informat Primăria sectorului 1.
Primele operaţii la noua clinică de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică ar putea fi efectuate peste o lună Primele operaţii la noua clinică de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică din cadrul Spitalului "Grigore Alexandrescu" ar putea fi efectuate peste aproximativ o lună, a declarat, vineri, directorul unităţii sanitare, Dan Enescu.
Asistenţa medicală de sărbători Asistenţa medicală de urgenţă în zilele de Crăciun (25-26 decembrie) va fi asigurată de următoarele unităţi sanitare: Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca - telefon 021/599.23.00, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar - telefon 021/318.05.22, Spitalul Clinic de Urgenţă ''Sf. Pantelimon'' - telefon 021/255...
Inaugurare Secţie de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică – Spitalul Monza Bucureşti - Copiii sunt “inima” noastră Îngrijirea şi tratamentul copiilor cu malformaţii cardiace congenitale necesită proceduri şi rigori speciale, diferite faţă de cele ale adultului. Un centru de chirurgie cardiovasulară pediatrică presupune implementarea unei infrastructuri cu circuite speciale ale sălii de operaţie, reanimare...
Andrei Chiliman: Aproximativ 30% din bugetul Primăriei - alocat pentru proiecte de investiţii majore (interviu) Finalizarea procesului de reabilitare termică a blocurilor, demararea programului de anvelopare a caselor, finalizarea lucrărilor la cartierul de locuinţe sociale din zona Odăi şi începerea cât mai rapidă a lucrărilor la parcările subterane se numără printre principalele preocupări ale primarului sectorului...