Cele mai citite
 


MS: 420 de candidaţi s-au înscris la sesiunea extraordinară pentru Rezidenţiat
sâmbătă, 5 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 420 de candidaţi s-au înscris la sesiunea extraordinară a concursului de Rezidenţiat, pe care Ministerul Sănătăţii o va organiza pe 20 mai.
Potrivit unui comunicat al MS transmis vineri AGERPRES, dintre aceştia, 95 concurează pentru cele 98 de locuri scoase la concurs, 325 optând pentru 318 posturi vacante.
La începutul acestui an, Ministerul Sănătăţii a hotărât organizarea unui nou concurs de intrare în Rezidenţiat.
Decizia a fost luată după ce aproximativ 40% din posturile scoase la concurs în sesiunea din 20 noiembrie 2011 au rămas neocupate.
Cele mai multe locuri/posturi rămase neocupate sunt în specialităţile în care se înregistrează un deficit de cadre medicale în sistemul sanitar, ca de exemplu medicină de urgenţă, neonatologie, anestezie terapie intensivă, pediatrie.
Astfel, Ministerul Sănătăţii a urmărit diminuarea deficitului de medici specialişti cu care se confruntă reţeaua de asistenţă medicală.
Concursul din 20 mai se va desfăşura numai în Centrul Universitar Bucureşti.
Listele cu repartiţia candidaţilor în săli vor fi afişate cu 24 de ore înainte de începerea concursului. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 5500 de candidaţi vor concura pe 3909 locuri şi posturi la rezidenţiat, pe 23 noiembrie Un număr de 5661 de candidaţi vor participa, pe 23 noiembrie, la concursul naţional de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, organizat de Ministerul Sănătăţii în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, pe cele 3909 locuri şi posturi...
Sesiune extraordinară de Rezidenţiat - duminică, în centrul universitar Bucureşti O sesiune extraordinară a concursului de Rezidenţiat va avea loc duminică în centrul universitar Bucureşti.
MS va organiza un nou concurs de rezidenţiat pentru posturile rămase neocupate în trei domenii Ministerul Sănătăţii va organiza un nou concurs de intrare în Rezidenţiat pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea din 20 noiembrie 2011, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, a decis, marţi, Guvernul, printr-o ordonanţă de urgenţă.
Peste 5.000 de candidaţi la examenul de rezidenţiat Peste 5.000 de candidaţi susţin, duminică, examenul de rezidenţiat pentru care Ministerul Sănătăţii a scos la concurs, în acest an, 3.305 locuri.
Ministerul Sănătăţii organizează din 20 octombrie examene pentru obţinerea titlului de specialist Ministerul Sănătăţii va organiza începând cu data de 20 octombrie sesiune de examen pentru obţinerea titlului de specialist, pentru medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care finalizează pregătirea în specialitate până la data de 31 decembrie 2015, potrivit site-ului Direcţiei de Sănătate Publică...
Unităţi de terapie intensivă arşi grav înfiinţate în spitalele de urgenţă mari - proiect ministerul Sănătăţii (MS) vrea să înfiinţeze "unităţi de terapie intensivă arşi grav" cu cel mult zece paturi în spitalele mari de urgenţă, în care angajaţii vor primi un spor de muncă de 100%, noile structuri urmând să se ocupe de astfel de cazuri în timp real şi în regim de maximă urgenţă.