Cele mai citite
 


MS: Institutul Cantacuzino deţine un stoc de 2.500 doze de vaccin antirabic
sâmbătă, 5 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul Cantacuzino are un stoc de aproximativ 2.500 doze de vaccin antirabic care pot fi utilizate de unităţile sanitare, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii remis vineri AGERPRES.
"În prezent, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino (INCDMI) există un stoc de aproximativ 2.500 doze de vaccin antirabic care pot fi utilizate de către unităţile sanitare care realizează tratamentul post expunere al plăgilor rabigene, conform informaţiilor furnizate, astăzi, de producătorul vaccinului antirabic, SANOFI-PASTEUR şi confirmate de către INCDMI", se precizează în comunicat.
Potrivit sursei, producătorul francez a asigurat Ministerul Sănătăţii că, în această perioadă, aşteaptă un lot de import din acest produs şi astfel nu vor exista disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte asigurarea produsului pe piaţa din România.
Distribuţia vaccinului se face prin distribuitorii autorizaţi ai SANOFI- PASTEUR direct către centrele unităţilor sanitare, astfel încât pacienţii să primească tratament profilactic corespunzător şi în timp util.
Mai multe instituţii sanitare din ţară au sesizat Academia de Ştiinţe Medicale cu privire la faptul că s-au epuizat stocurile de vaccin antirabic, în timp ce Institutul Cantacuzino şi-a încetat producţia, lucru care pune în pericol sănătatea oamenilor, a informat un comunicat al Avocatului Poporului remis joi AGERPRES.
Academia de Ştiinţe Medicale a solicitat discutarea problemei legate de epuizarea stocurilor de vaccin antirabic în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. AGERPRES/(AS-Andreea Dăscălescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de familie vor primi 600.000 doze de vaccin antigripal de la furnizori;alte 400.000, asigurate de Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie...
MS: Vaccinul antigripal de la Cantacuzino are reacţii adverse minore; va fi folosit numai în caz de pandemie Vaccinul antigripal produs de Institutul Cantacuzino prezintă reacţii adverse minore, comparabile cu cele ale vaccinurilor din import, neînregistrându-se reacţii adverse severe în urma testelor efectuate până în prezent, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
S-au epuizat stocurile de vaccin antirabic, sesizează Academia de Ştiinţe Medicale Mai multe instituţii sanitare din ţară au sesizat Academia de Ştiinţe Medicale cu privire la faptul că s-au epuizat stocurile de vaccin antirabic iar Institutul Cantacuzino şi-a încetat producţia, lucru care pune în pericol sănătatea oamenilor, informează un comunicat al Avocatului Poporului remis joi...
Brăila: Dozele de vaccin antirabic mai ajung doar o săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dozele de vaccin antirabic de la Brăila mai ajung doar o săptămână, secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă având în stoc, în acest moment, doar 150 de doze de vaccin, după cum a declarat şeful secţiei, dr. Ileana Grecu.
Ministerul Sănătăţii îi solicită lui Eugen Nicolăescu "decenţă" când se referă la Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii a solicitat, joi, deputatului PNL Eugen Nicolăescu "decenţă şi mai multă responsabilitate" atunci când îşi exprimă opinia cu privire la activitatea Institutului Naţional de Cercetare -Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino".