Cele mai citite
 


Naşteri premature: Se aseamănă Austria cu Burkina Faso? (studiu OMS)
sâmbătă, 5 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rata naşterilor premature în Austria este la fel de ridicată precum cea din statele africane, relevă un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii/OMS/ intitulat 'Born too Soon', scrie Der Kurier în ediţia de vineri.
Austria se clasează pe acelaşi loc la capitolul naşteri premature cu statele în curs de dezvoltare. În raportul realizat de OMS, Austria, Siria şi Burkina Faso înregistrează 10,9 naşteri premature la 100 de naşteri, Austria fiind astfel statul european cu cel mai mare număr de naşteri premature.
Cu toate acestea, şansele de supravieţuire ale pruncilor sunt cu siguranţă mult mai mari decât în Burkina Faso.
Însă este posibil ca un copil născut prematur să aibă probleme de sănătate sau dezvoltare, care îl vor însoţi toată viaţa, subliniază profesorul universitar Barbara Maier, de la secţia de ginecologie a unui spital vienez, potrivit Der Kurier.
Cauzele naşterilor premature sunt nenumărate: în statele industrializate printre acestea se numără vârsta înaintată a mamei la naştere, problemele de sănătate, fumatul sau inseminarea artificială (responsabilă pentru o treime din naşterile premature).
Potrivit Ministerului austriac al sănătăţii, în 1990 rata naşterilor premature în Austria era de 8%.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu OMS cu privire la poluarea aerului din oraşele austriece Viena, 28 sep - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Nivelul poluării aerului din oraşele austriece este în medie peste nivelul admis de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit unui studiu realizat de OMS şi publicat luni de cotidianul Der Standard.
România are cea mai mare rată a şomajului în rândul persoanelor cu deficienţe de vedere din Europa(studiu) Rata şomajului în rândul persoanelor cu deficienţe de vedere din Europa este cea mai mare în România (90%) şi cea mai scăzută în Suedia (sub 60%), indică un proiect de cercetare în curs de desfăşurare, preluat de site-ul Euractiv.
Obezitatea infantilă, "coşmar exploziv" în ţările în curs de dezvoltare (OMS) Obezitatea în rândul copiilor sub cinci ani atinge cote "alarmante", devenind un "coşmar exploziv" în ţările în curs de dezvoltare, îndeosebi în Africa, unde rata s-a dublat din 1990, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), preluată de AFP.
Un adult din trei la nivel mondial este supraponderal sau obez (studiu) Un adult din trei la nivel mondial este supraponderal sau obez, respectiv 1,46 miliarde de persoane, a indicat vineri un think-thank britanic, care evidenţiază o explozie a acestui fenomen în ţările în curs de dezvoltare şi face apel la guverne să acţioneze, transmite AFP.
Studiu: Copiii instituţionalizaţi de la naştere prezintă un risc crescut de întârzieri importante în dezvoltare Copiii instituţionalizaţi încă de la naştere prezintă un risc crescut de întârzieri importante în dezvoltare, de la probleme psihiatrice, până la afectări ale dezvoltării cognitive, aceştia având probleme de discernământ, de control al impulsurilor şi de păstrare a amintirilor, relevă un studiu realizat...
Sănătatea şi bunăstarea tinerilor de vârstă şcolară, afectate de inegalităţi sociale şi de gen (raport OMS) Sănătatea şi bunăstarea tinerilor de vârstă şcolară sunt afectate de inegalităţi sociale şi de gen, în pofida faptului că fumatul la această categorie de vârstă a scăzut semnificativ, relevă un nou studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dat publicităţii marţi de biroul organizaţiei din Copenhaga...