Cele mai citite
 


Ponta despre suspendarea HG de înfiinţare a Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba maghiară
sâmbătă, 5 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul-ministru desemnat, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri, referindu-se la decizia Curţii de Apel Târgu Mureş privind suspendarea executării HG de înfiinţare a Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba maghiară în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, că o decizie poate fi luată doar marţi, dacă primeşte votul de învestitură al Parlamentului.
Întrebat dacă viitorul Executiv va merge pe varianta anulării hotărârii de guvern, Ponta a precizat că încă este prim-ministru desemnat.
''Nu m-am răzgândit, pentru că decizia pot să o iau doar marţi, dacă luni primesc votul de învestitură al Parlamentului. Până atunci sunt doar prim-ministru desemnat'', a precizat Ponta.
Curtea de Apel Târgu Mureş a suspendat vineri executarea Hotărârii de Guvern nr. 230/2012, referitoare la înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba maghiară, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.
Potrivit Biroului de Presă al Curţii de Apel, UMF Târgu Mureş şi o serie de persoane fizice au cerut anularea actului administrativ reprezentând HG 230/27 martie 2012, însă instanţa de judecată a suspendat executarea înfiinţării noii facultăţi în cadrul universităţii până la pronunţarea pe fond în această cauză.
Cererea de anulare a HG 230/27.03.2012 a fost înregistrat în data de 10 aprilie pe rolul Curţii de Apel Târgu Mureş şi are fixat ca prim termen de judecată data de 6 decembrie.
Decizia de vineri a instanţei prevede că până atunci hotărârea de guvern nu poate produce efecte, întrucât aplicarea acesteia este suspendată.
Hotărârea Curţii de Apel Târgu Mureş este executorie, dar poate fi atacată cu recurs în cinci zile de la pronunţare.
Hotărârea Guvernului nr. 230/2012 privind înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba maghiară în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş - publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 208, din 29 martie 2012 - vizează înfiinţarea unei noi facultăţi cu patru specializări: asistenţă generală (în limbile română şi maghiară), medicină (maghiară), Medicină (engleză) şi Farmacie (maghiară).
Prin înfiinţarea acestei noi facultăţi, UMF Târgu Mureş nu a pierdut din structură nicio specializare acreditată, urmând să funcţioneze în continuare cu liniile de predare în limba română, maghiară şi engleză. AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputatul Florin Buicu (PSD): Subiectul UMF Târgu Mureş readus pe tapet, legat de alegerile din Ungaria Secretarul Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, dr. Florin Buicu, a arătat luni, într-o declaraţie politică, că tema Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a fost din nou adusă în atenţia opiniei publice, că subiectul este legat de alegerile din Ungaria, care nu...
HG de înfiinţare a facultăţii maghiare la UMF Târgu Mureş, suspendată de Curtea de Apel Curtea de Apel Târgu Mureş a suspendat, vineri, executarea Hotărârii de Guvern nr. 230/2012, referitoare la înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba maghiară, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.
Mureş: Hotărârea de Guvern privind facultatea maghiară la UMF Târgu Mureş, anulată de instanţă Hotărârea de Guvern 230/2012 prin care s-a decis înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba maghiară în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a fost anulată de Curtea de Apel Târgu Mureş, a cărei hotărâre poate fi atacată cu recurs.
Scopul HG privind UMF Târgu Mureş: Compatibilizarea sistemului naţional de învăţământ cu cel european Scopul proiectului de hotărâre de guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş se înscrie în preocupările de a dezvolta statutul de universităţi multiculturale şi multilingve, în vederea compatibilizării sistemului naţional de învăţământ cu sistemul european de educaţie şi formare...
Florin Buicu (PSD): Voi susţine Guvernul atâta timp cât nu se atinge de UMF Târgu Mureş Deputatul PSD Mureş, Florin Buicu, a declarat joi că autonomia universitară trebuie respectată în România şi că va susţine Guvernul atâta timp cât nu se va atinge de Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) din Târgu Mureş, unde UDMR solicită înfiinţarea unei facultăţi separate de medicină şi farmacie...
Sindicatul din UMF Târgu Mureş acuză Ministerul Educaţiei de încălcarea Legii transparenţei decizionale Sindicatul din Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a anunţat, marţi, imediat după adoptarea Hotărârii de Guvern privind înfiinţarea facultăţii maghiare, că va acţiona în instanţă Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pentru încălcarea prevederilor Legii transparenţei...