Cele mai citite
 


Un medic german, din nou în Ucraina pentru a se întâlni cu Iulia Timoşenko
sâmbătă, 5 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful clinicii berlineze Charité, Karl Max Einhaupl, însoţit de diplomaţi germani, s-a deplasat vineri în Germania pentru a se întâlni cu fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, aflată în închisoare, potrivit agenţiei de presă germane Dpa, informează AFP.
Contactaţi telefonic, spitalul berlinez şi Ministerul german de Externe au refuzat să comenteze această informaţie.

În cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului german al Afacerilor Externe, Andreas Peschke, nu a oferit prea multe speranţe în ceea ce priveşte o soluţionare rapidă a cazului Timoşenko.

'Depunem eforturi intense pentru a găsi o soluţie împreună cu autorităţile ucrainene în legătură cu acest caz, astfel încât dna Timoşenko să primească un tratament adecvat. (...) Eu vreau doar să nu vă dau speranţe deşarte: este dificil să se găsească o soluţie şi va mai dura ceva timp', a mai spus el.

Oficialul german a reamintit că Berlinul este în continuare dispus să o primească pe Iulia Timoşenko, care suferă de probleme la coloana vertebrală, pentru îngrijiri medicale, aşa cum a spus şi înainte cancelarul Angela Merkel.

Vineri 27 aprilie, Karl Max Einhaupl, care a mai efectuat o vizită în Ucraina în acelaşi scop, i-a cerut preşedintelui ucrainean 'să o lase pe dna Timoşenko să se deplaseze în Europa pentru a primi îngrijiri medicale'.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CEDO, mulţumită de tratamentul medical al Iuliei Timoşenko Curtea Europeană a Drepturilor Omului /CEDO/ s-a declarat vineri mulţumită de măsurile luate de Ucraina pentru a asigura un tratament medical pentru fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, subliniind totuşi că are în vedere în continuare această problemă, informează AFP.
Fiica lui Timoşenko bănuieşte că mama ei este otrăvită în închisoare Evghenia Timoşenko, fiica fostului premier ucrainean, Iulia Timoşenko, bănuieşte că mama ei este otrăvită în închisoarea unde ispăşeşte o sentinţă de şapte ani, condamnare pe care Uniunea Europeană o consideră motivată politic, notează vineri ziarul El Mundo. 'Avem multe suspiciuni că ar putea fi otrăvită'...
Ucraina: Iulia Timoşenko îşi întrerupe tratamentul în semn de protest Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, transferată de la închisoare la un spital săptămâna trecută, şi-a întrerupt tratamentul pentru a protesta faţă de divulgarea unor informaţii cu privire la îngrijirile sale medicale, a indicat marţi ministrul adjunct ucrainean al sănătăţii, citat de AFP.
Ucraina: Iulia Timoşenko a leşinat de mai multe ori după îngrijirile medicale primite în închisoare Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, condamnată la şapte ani de închisoare, şi-a pierdut cunoştinţa de mai multe ori săptămâna trecută după ce a luat un medicament prescris de medicii închisorii, a anunţat marţi partidul său, informează AFP.
Ucraina: Iulia Timoşenko suferă de o boală de piele necunoscută Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, condamnată la şapte ani de închisoare şi în prezent internată pentru hernie de disc, suferă de o boală de piele necunoscută, a anunţat joi avocatul său Serghei Vlasenko, informează AFP.
Ucraina: Iulia Timoşenko transferată la un spital din Harkov Autorităţile ucrainene au anunţat sâmbătă că fostul prim-ministru Iulia Timoşenko a fost transferată la Spitalul Clinic Central din Harkov, oraşul unde ispăşeşte o condamnare la 7 ani de închisoare, pentru a primi îngrijirile medicale recomandate, informează Interfax-Ukraina.