Cele mai citite
 


Victor Ponta: Nu acceptăm condiţionări de la nimeni
sâmbătă, 5 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul USL nu va face niciun compromis în ceea ce priveşte Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş în discuţiile cu UDMR, a declarat, vineri, premierul desemnat, Victor Ponta, care a precizat că va restabili legalitatea în cazul UMF.
''Nu, condiţionări nu acceptăm de la nimeni. A fost vorba că se schimbă modul de a guverna şi una dintre schimbările fundamentale, până la urmă, de mod de guvernare, este să nu accepţi condiţii inacceptabile, doar ca să ai voturi în Parlament. Nu, asta nu'', a afirmat acesta, la sediul USL.
El a menţionat că în cazul UMF Târgu Mureş Guvernul Ungureanu a încălcat principiul autonomiei universitare, însă el va restabili legalitatea.
''Am spus-o în moţiunea de cenzură şi în discursul meu din Parlament - ceea ce este important este respectarea principiului autonomiei universitare. Guvernul Ungureanu, la presiunea celor de la UDMR, a încălcat acest principiu, un principiu european, constituţional şi legal. Or eu trebuie să restabilesc legalitatea şi asta voi face'', a dat asigurări Ponta.
Victor Ponta nu a exclus însă dialogul cu UDMR, pe care o consideră un partener.
''O să am dialog cu cei de la UDMR, am avut dialog cu cei de la UDMR şi când eram noi în opoziţie şi ei erau la putere. E normal şi până la urmă şi inteligent şi raţional să ai dialog cu UDMR, ei fiind în opoziţie, noi fiind la guvernare. Asta e un lucru foarte clar. (...) UDMR, cu toate lucrurile care ne despart, este un partener, ei fiind în opoziţie, de dialog pentru noi, cei aflaţi la putere. Partidele extremiste, care au apărut în comunitatea maghiară, fie că e vorba de dl Tokes sau... nu, aceia nu sunt niciodată un partener pentru noi'', a precizat premierul desemnat.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
Victor Ponta, despre UMF: Nu acceptăm condiţionări de la nimeni; o să restabilesc legalitatea Guvernul USL nu va face niciun compromis în ceea ce priveşte Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş în discuţiile cu UDMR, a declarat, vineri, premierul desemnat, Victor Ponta, care a precizat că va restabili legalitatea în cazul UMF.
'Zilele inimii', sărbătorite la IUBCvT Târgu Mureş prin efectuarea unui transplant de cord Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a lansat vineri campania 'Adoptă o inimă de copil' în cadrul evenimentului 'Zilele inimii', concomitent cu efectuarea unui nou transplant de cord la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT).
Acord între Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi Universitatea de Ştiinţe Medicale din Havana Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi Universitatea de Ştiinţe Medicale din Havana au semnat, la Havana, un acord cadru de cooperare, informează un comunicat al Ambasadei României în Cuba.
Solicitarea anulării Cartei UMF Târgu Mureş, respinsă de instanţă printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat, luni, că prin Decizia Curţii de Apel Târgu Mureş nr. 2350/23.04.2014, solicitarea anulării Cartei Universitare formulată de o serie de asociaţii civile precum şi de UDMR, PPMT şi PCM a fost respinsă, decizia având caracter definitiv...
Liga Pro Europa: UDMR trebuia să rezolve mai demult problema UMF Târgu Mureş Liga Pro Europa (LPE) consideră că situaţia de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş ar fi trebuit să fie rezolvată mai demult de UDMR şi nu să fie tratată ca o chestiune electorală.