Cele mai citite
 


Primul centru integrat de depistare a cancerului de sân, la Târgu Mureş
marţi, 13 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În cadrul Spitalul Clinic Judeţean Mureş a fost finalizată, luni, prima etapă a unui centru integrat pentru diagnostic şi depistare precoce a cancerului de sân, unic în ţară prin modul de organizare.
'În prima etapă a centrului de semiologie avem ca obiectiv să realizăm să şi să finanţăm centrul integrat în care să îşi desfăşoare activitatea toate specializările care au rol în depistarea şi tratarea cancerului de sân, dezvoltarea serviciului de oncologie, a serviciilor paleative şi consultanţă. Dorim să ajungem să lucrăm în domeniul cancerului de sân aşa cum se lucrează în lumea civilizată, prin constituirea unor comisii care să evalueze şi să stabilească diagnosticul.', a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, dr. Silviu Morariu, şeful Spitalului Clinic Judeţean Mureş.
În cadrul Centrului de Semiologie au fost puse în funcţiune trei aparate - un mamograf, un ecograf Doppler şi un pistol de biopsie.
Investiţia de 400.000 lei este făcută din fondurile spitalului şi este parte a unui proiect pentru dotarea instituţiei în valoare de 5,8 milioane de lei, din care 1,7 milioane lei sunt alocaţi de Consiliul Judeţean Mureş.
'Ideea centrului integrat este unică în ţară şi prezintă o abordare modernă prin crearea comisiilor de specialitate care vor stabili calea pe care să o urmeze pacienta. Această afecţiune poate fi vindecată dacă e surprinsă în fază incipientă.' a spus dr. Morariu adăugând că la centru vor putea fi consultate, într-o etapă iniţială, 15-18 paciente pe zi
Ideea înfiinţării unui astfel de centru integrat a aparţinut Stelei Hanus, preşedintele Asociaţiei Române 'Destine Comune', iar la sfârşitul acestei săptămâni va fi semnat un parteneriat între această asociaţie şi Spitalul Clinic Judeţean Mureş.
Comitetul Director al spitalului a stabilit, luni, persoanele care vor beneficia de gratuitate la investigaţiile care se vor face pentru diagnosticare sau pentru confirmare de diagnostic la persoane bolnave, cât şi activitatea de depistare activă a cancerului de sân sau screening pentru cancerul de sân.
'Programul de screening al cancerului de sân al Ministerului Sănătăţii este în pregătire, ceea ce înseamnă că am reuşit să ne organizăm înaintea acestui program. De aceea am luat decizia că în scop de diagnostic examinările se vor face în baza biletelor de trimitere de la medicul de familie şi medicul specialist. Pentru eleve, studente, şomere, persoane din mediul rural şi persoane cu venit mai mic de 700 lei consultaţiile să fie gratuite pentru mamografie şi ecografie, iar pentru servicii la cerere, să fie 30 lei pentru mamografie şi 20 lei pentru pentru ecografie. În cazul depistării unei leziuni se intră pe programele de sănătate şi totul o să fie gratuit', a precizat Silviu Morariu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Programe de screening pentru cancerul de sân şi de col Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Ministrul sănătăţii, dr. Ion Bazac, a anunţat, miercuri, la Conferinţa Naţională de Oncologie cu tema ''Cancerul - de la prevenţie la paleaţie'', că începând de anul acesta, va demara două programe de screening pentru depistarea precoce atât a cancerului mamar, cât şi...
Timiş: Centru de depistare precoce a cancerului şi a bolilor congenitale medicii ginecologi ai spitalului Municipal Timişoara vor putea depista precoce cancerul şi bolile congenitale, după ce au obţinut fonduri de peste 11 milioane de lei, în cadrul unui proiect cu asistenţă financiară nerambursabilă (9 milioane de lei) care ar urma să se finalizeze până în august 2015.
SCJU Târgu Mureş continuă programul gratuit de screening pentru cancerul de col uterin Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Mureş a anunţat miercuri că va continua şi în acest an programul gratuit de screening pentru cancerul de col uterin, având disponibile peste 5.000 de teste pentru depistarea precoce a acestei afecţiuni.
Primăria Vaslui va înfiinţa un centru de prevenire şi depistare a bolilor de nutriţie şi metabolice la copii Primăria municipiului Vaslui a lansat vineri proiectul "Primul centru de referinţă pentru prevenirea şi depistarea bolilor de nutriţie şi metabolice în rândul copiilor de vârstă preşcolară şi şcolară".
Programul gratuit de depistare precoce a cancerului de col uterin va continua şi în 2014 Ministerul Sănătăţii va derula şi în acest an Programul Naţional gratuit de depistare activă precoce a cancerului de col uterin, care se adresează tuturor femeilor cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani, indiferent de statutul de asigurat al femeii, care nu au un diagnostic confirmat cu această afecţiune...
Centru de diagnostic şi tratament al cancerului de sân, inaugurat în Capitală Un centru de screening, diagnostic şi tratament al cancerului de sân a fost inaugurat miercuri la Spitalul de Ortopedie şi Chirurgie Plastică MedLife.