Cele mai citite
 


Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii marcată prin acţiuni cu tema 'Tineretul în mişcare'
sâmbătă, 5 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Crucea Roşie Română celebrează, pe 8 mai, de Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, contribuţia tinerilor şi încurajează acţiunile şi iniţiativele lor sub tema globala ''Tineretul în mişcare''.
Jumătate dintre cei 13 milioane de voluntari de pretutindeni ai Crucii Roşii şi Semilunii Roşii sunt tineri.
Crucea Roşie Română contribuie cu 5.500 din această cifră totală, iar Crucea Roşie şi Semiluna Roşie recunosc valoarea imensă pe care aceştia o aduc în comunităţile lor, ca lideri ai schimbării pozitive, în fiecare zi.
''Prin voluntarii noştri tineri, ne îndeplinim misiunea ca Mişcare Internaţională. În Crucea Roşie Română încurajăm tinerii să îndeplinească roluri de lideri pentru a ajuta mai mult şi mai bine populaţia vulnerabilă. În România, tinerii voluntari au educat din 2009 până în prezent peste 10.000 de elevi în privinţa noţiunilor de respect, solidaritate şi umanitate, inspirându-i să fie un model pentru semenii lor'', a declarat preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană.
Preşedintele Comisiei de tineret a Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (FISCR), Ashanta Osborne, a precizat că tinerii au un rol vital în a ajuta Crucea Roşie şi Semiluna Roşie să ajungă la cele mai vulnerabile persoane.
''Ei joacă de asemenea un rol important în consolidarea sănătăţii comunităţilor'', a spus Ashanta Osborne.
Cu prilejul marcării evenimentului se va deschide o expoziţie foto online disponibilă pe site-ul www.ifrc.org sau www.crucearosie.ro. Expoziţia va include imagini despre tineretul Crucii Roşii şi Semilunii Roşii.
În spirit de solidaritate cu Mişcarea Internaţională a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, voluntarii Crucii Roşii Române vor organiza demonstraţii de prim ajutor, jocuri şi concursuri în aer liber pe 6 mai, de la ora 10,30, în Parcul Herăstrău din Capitală.
Evenimentul face parte din efortul global al Mişcării de a acţiona şi a sprijini comunitatea pentru a se pregăti mai bine pentru dezastre şi situaţii de urgenţă şi pentru a consolida o cultură a non-violenţei şi păcii. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Demonstraţii de prim ajutor, concursuri şi jocuri, cu ocazia Zilei Mondiale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Societatea Naţională de Cruce Roşie din România (SNCRR) a organizat, duminică, în Parcul Circului din Capitală, mai multe activităţi pentru a marca Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, anul acesta manifestările purtând deviza ''Tineretul în mişcare''.
Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, marcată prin acţiuni cu tema 'Tineretul în mişcare' Crucea Roşie Română celebrează, pe 8 mai, de Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, contribuţia tinerilor şi încurajează acţiunile şi iniţiativele lor sub tema globala ''Tineretul în mişcare''.
Ziua mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
Ziua Mondială de Prim Ajutor marcată de Crucea Roşie Română printr-o serie de activităţi Crucea Roşie Română va marca sâmbătă Ziua Mondială de Prim Ajutor, printr-o serie de activităţi desfăşurate la nivel naţional.
Crucea Roşie Română sărbătoreşte Ziua Mondială de Prim Ajutor Crucea Roşie Română va marca sâmbătă Ziua Mondială de Prim Ajutor, printr-o serie de activităţi desfăşurate la nivel naţional.
DOCUMENTAR: Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua Mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.