Cele mai citite
 


Copiii concepuţi prin procreare artificială sunt mai expuşi riscului de malformaţii congenitale /studiu/
duminică, 6 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bebeluşii concepuţi cu ajutorul tehnicilor de procreare asistată medical (AMP) sunt mai expuşi riscurilor de malformaţii congenitale, potrivit unui studiu australian publicat sâmbătă, informează AFP.
Copiii concepuţi prin fecundaţia in vitro (FIV) 'clasică' sau de tip ICSI (microinjectare directă a unui spermatozoid în ovul), prezintă rate de malformaţie mai mari, potrivit acestui studiu publicat în revista de specialitate New England Journal of Medicine.

Pentru studiul condus de Institutul Robinson de la Universitatea australiană din Adelaide, cercetătorii au comparat 308.974 de sarcini, dintre care 6.163 rezultate din procreare artificială, care au avut loc între ianuarie 1986 şi decembrie 2002 în statul Australia de Sud. 'Riscul de defect la naştere pentru sarcinile obţinute în urma AMP este de 8,3%, faţă de 5,8% pentru sarcinile obţinute fără tehnici de procreare artificială', a explicat prof Michael Davies.

'Am găsit diferenţe semnificative în ceea ce priveşte gradul de risc şi între tratamentele disponibile', a adăugat omul de ştiinţă. Potrivit studiului, riscul de malformaţie este de 7,2% pentru tehnica FIV şi de 9,9% pentru ICSI.

Există două metode de fecundare a ovulelor: fecundaţia in vitro 'clasică' şi cea prin injectarea intracitoplasmică de spermatozoizi (ICSI), care consistă în prelevarea unui singur spermatozoid şi injectarea acestuia într-un ovul prelevat de la femeie după o inducere a ovulaţiei.

'Un aspect despre care nu se vorbeşte prea des la clinici este, cred eu, riscul de a avea un copil anormal. Acest studiu subliniază importanţa discutării despre acest lucru cu pacienţii', a subliniat prof Davies.

În fiecare an, în lume se nasc peste 3,7 milioane de copii cu ajutorul tehnicilor de procreare asistată medical.AGERPRES/(Letiţia Pană)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa: Un antiepileptic, la originea a cel puţin 450 de malformaţii la naştere Un medicament considerat esenţial în tratarea epilepsiei, Valproat, a provocat cel puţin 450 de malformaţii congenitale în Franţa la copiii expuşi în perioada uterină, arată o estimare prezentată marţi de autorităţile medicale şi citată de AFP.
Sibiu: Copiii cu malformaţii congenitale pot fi operaţi de zece ori mai ieftin în România, susţin specialiştii Copiii cu malformaţii congenitale pot fi operaţi cu succes de zece ori mai ieftin în România, faţă de clinicile din străinătate, unde o astfel de operaţie poate ajunge la 50.000 de euro, bani care de cele mai multe ori părinţii nu îi au şi atunci apelează la ajutorul statului, ţara noastră înregistrând...
Pilula contraceptivă a fost absolvită de bănuiala că ar putea produce malformaţii congentitale (studiu) Luarea unei pastile contraceptive înainte sau la începutul sarcinii nu creşte riscul de malformaţii congenitale majore la nou-născuţi, potrivit unui studiu publicat joi în revista medicală britanică 'British Medical Journal' (BMJ), citată de agenţia France Presse.
VIRUSUL ZIKA Noi date în privinţa implicării virusului în cazurile de microcefalie Au apărut noi indicii în privinţa rolului jucat de virusul Zika în cazurile de microcefalie la bebeluşii născuţi de femei infectate, două studii recente arătând prezenţa acestuia în creierul fetuşilor afectaţi de această malformaţie a cutiei craniene, relatează vineri AFP.
Spitalul ororilor din Falluja: tragedia copiilor născuţi morţi şi cu malformaţii La Spitalul General din Falluja /69 de km la vest de Bagdad/ există un număr fără precedent de copii născuţi morţi, cu handicap sau malformaţii congenitale. Ce se află în spatele acestui fenomen?, se întreabă joi cotidianul britanic The Independent, care publică un amplu articol după vizita unor reporteri...
VIRUSUL ZIKA Salvador confirmă alte două cazuri de microcefalie asociată virusului Zika Doi bebeluşi născuţi cu microcefalie asociată virusului Zika au făcut să crească la patru numărul cazurilor acestei malformaţii congenitale în Salvador în decursul anului, a informat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii (Minsal), citat de EFE.