Cele mai citite
 


Ruşii, sfătuiţi să plece de sărbători în afara oraşului, dar nu la mitingurile opoziţiei
duminică, 6 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul sanitar şef al Rusiei, Ghennadi Onişcenko, le-a recomandat moscoviţilor să nu meargă mitinguri şi să nu consume prea mult alcool, ci să plece cu familiile în afara oraşului, ca "să prindă puteri".
Recomandarea şefului serviciului sanitar Rospotrebnadzor intervine în contextul unui anunţat "marş al milioanelor", pe care îl organizează opoziţia rusă duminică, în ajunul învestirii lui Vladimir Putin la preşedinţie.

"În privinţa marşurilor, nu cred că vor fi numeroase. Aşa-numitul 'marş al milioanelor' este o fantezie necumpătată a organizatorilor", a declarat Ghennadi Onişcenko, potrivit Interfax.

"Să manifesteze, dar să nu uite că este mai bine să plece în afara oraşului şi să prindă la puteri. Mai ales că va urma un nou ciclu politic şi trebuie să facă multe pentru economia ţării, iar marşurile nu au fost niciodată constructive", a spus el.

Medicul sanitar şef al Rusiei nu este la prima "intervenţie" de acest gen. În timpul mitingurilor anti-Putin iarnă, el i-a avertizat pe ruşi că un virus de gripă face ravagii prin Moscova şi că ar fi mai bine să stea acasă, pentru a nu se infecta.

Guvernul rus a decretat zilele de 7, 8 şi 9 mai ca fiind libere, cu prilejul sărbătorii de 9 mai, când se aniversează încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Presa a speculat că vacanţa mai lungă are menirea de a-i împrăştia pe moscoviţi la tradiţionalele vile deţinute în afara oraşului, pentru a nu participa la marşul opoziţiei de duminică. AGERPRES/ (Victoria Vioară)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Galaţi: A fost confirmat al treilea caz de gripă din această iarnă Galaţi, 26 ian /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a anunţat, marţi, că a fost confirmat al treilea caz de gripă sezonieră din judeţul Galaţi, o tânără însărcinată în nouă luni, care însă nu a necesitat internarea.
Bihor: Niciun caz de gripă confirmat virusologic până în prezent, anunţă DSP În sezonul de iarnă 2015-2016, până în prezent, nu a fost confirmat virusologic niciun caz de gripă la populaţia judeţului Bihor, a declarat joi, într-un comunicat de presă, dr. Daniela Rahotă, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor.
Consumul cronic de alcool scade raspunsul imun al organismului in confruntarea cu infectiile virale Consumul de alcool in cantitati medii/mari si timp indelungat determina o scadere a capacitatii de aparare a organismului impotriva infectiilor, in special virale (gripa sezoniera, HIV sau tumori provocate de virusuri).
Olt: Primul caz de gripă AH1 din judeţ - un copil din Slatina, elev în clasa pregătitoare Un elev la clasa pregătitoare, din Slatina, este primul pacient care a fost diagnosticat cu gripă în judeţul Olt în această iarnă, copilul fiind tratat în regim de spitalizare de zi, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Copiii si virozele respiratorii Printre persoanele cele mai vulnerabile la gripa se numara si copiii. Medicii recomanda vaccinarea antigripala incepand de la vârsta de sase luni, insa cu anumite recomandari. Multi parinti se tem ca in aceasta perioada rece copiii lor s-ar putea imbolnavi de o simpla raceala sau, mai grav, ar putea...