Cele mai citite
 


Târg de joburi în străinătate pentru cadrele medicale
marţi, 13 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' - Facultatea de Medicină găzduieşte, în perioada 16-17 octombrie, Târgul Internaţional de Cariere Medicale, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic şi singurul de acest gen din Europa Centrală şi de Est, organizat de Hearty Europe LLC, în colaborare cu Houston NPA.
Evenimentul oferă o platformă pentru schimbul de informaţii între angajatorii locali şi internaţionali, agenţiile de recrutare şi miile de doctori, studenţi la medicină şi alte cadre medicale din ţările în care Târgul se desfăşoară în România, Polonia, Ungaria, Slovacia şi Ţările Baltice.
Târgul Internaţional de Cariere Medicale va avea o ediţie la Cluj Napoca, între 23-24 octombrie, la Hotel City Plaza.
Manifestarea reprezintă un prilej important pentru medicii cu sau fără experienţă şi de toate specializările, pentru studenţi, pentru asistente medicale, pentru toate cadrele medicale să afle exact ce oportunităţi au în a-şi dezvolta cariera, fiind singurul eveniment în cadrul căruia se pot afla informaţii complete şi compacte despre ofertele de muncă din afara ţării, informaţii despre angajatorii din străinătate şi răspunsuri despre opţiunile şi remuneraţiile pe care le pot avea dacă îşi dezvoltă cariera în străinătate.
''A 5-a ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale organizată în primăvara 2009 s-a dovedit a fi un real succes mai ales în România, care acum pare a fi ţara cea mai dinamică din Europa din punctul de vedere al recrutării medicale. Din ce în ce mai mulţi medici români lucrează în întreaga Europă şi beneficiază din plin de integrarea în UE. Ediţia a 6-a din octombrie 2009 va oferi medicilor participanţi mai multe oportunităţi de training şi muncă în 10 ţări europene, dar şi în Orientul Mijlociu şi Îndepărtat. Experienţa câştigată în străinătate va aduce contribuţiii semnificative la sistemul de sănătate din România, iar îmbunătăţirea situaţiei financiare a doctorilor îi va determina să lucr eze linistiţi şi chiar să reinvestească în dezvoltarea sistemului privat de sănătate din România'', a declarat dr. Grzegorz Chodkowski, directorul Târgului Internaţional de Cariere Medicale.
Majoritatea expozanţilor sunt agenţii de recrutare care au disponibile minimum 20-50 de locuri de muncă, până la 200-500 de posturi fiecare, deci sunt peste 2.000 de posturi în ţări precum: Marea Britanie, Irlanda, Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia, Olanda, Austria, Franţa, Malta, Spania, Australia, Noua Zeelandă, Orientul Mijlociu şi Îndepărtat.
Cele mai mici salarii oferite în cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale sunt cuprinse între 2.000-3.000 de euro pe lună - pentru posturi în Germania care se adresează medicilor tineri şi proaspeţilor absolvenţi. Medicii seniori, cei mai căutaţi, pot câştiga salarii care ajung şi la 10.000 şi 12.000 euro pe lună în Marea Britanie şi Scandinavia.
Pe parcursul Târgului Internaţional de Cariere în Medicină, vizitatorii pot afla principalele oportunităţi şi avantaje oferite de către agenţiile de recrutare: posibilitatea de a face specializarea în străinătate (de exemplu în Germania), informaţii despre posibilitatea de a lucra part time sau pe o perioadă determinată de la 2 săptămâni la câteva luni în Marea Britanie (prin joburile locum), pot cunoaşte şi comunica direct cu angajatorii (de exemplu Asklepios Kliniken - cel mai mare lanţ de spitale din Germania).
Târgul oferă companiilor posibilitatea de a-şi prezenta activitatea şi ofertele de muncă, prin conferinţe şi discuţii libere pe teme de interes privind dezvoltarea personală şi profesională, seminarii pe teme precum engleza medicală, workshop-uri despre întocmirea CV-ului medical, prezentări despre abilităţiile necesare susţinerii cu succes a unui interviu, despre programele de rezidenţiat, Medicine 2.0, oportunităţi de înscriere în diferite proiecte medicale.
Pentru toate cadrele medicale, târgul reprezintă un mediu puternic de informare şi socializare, dar şi de creştere a încrederii de sine prin accentuarea valorii medicilor români, a experienţei şi seriozităţii acestora pentru întreaga piaţă europeană medicală.
Specializările medicale cu cea mai mare căutare sunt: anestezie, medicina de urgenţă, radiologie, chirurgie ortopedică, psihiatrie, dermatologie, medicina internă, chirurgie generală şi pediatrie.
Pe lângă pachetul salariat extrem de atractiv pentru medicii români, agenţiile de recrutare internaţionale pot să ofere gratuit şi alte avantaje: cursuri de limbă gratuite pentru medicul respectiv, analize de sânge necesare angajării, consultanţă pe parcursul întregului proces de înscriere, relocare, aranjamente de călătorie, etc.
Târgul Internaţional de Cariere Medicale este organizat bianual, în martie/aprilie şi septembrie/octombrie în cele mai mari oraşe din Europa Centrală şi de Est.
La ambele ediţii (Bucureşti şi Cluj) intrarea este liberă, iar târgul poate fi vizitat vineri între orele 11-18 şi sâmbătă între 10-16. Vizitatorii se pot înscrie şi online, pe site-ul www.imcdays.org.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Concurenţă fără precedent la târgul de cariere medicale La Târgul Internaţional de Cariere Medicale din Capitală, desfăşurat la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'', au fost scoase la concurs peste 2.000 de posturi pentru medici, asistente, tehnicieni, fizioterapeuţi, biotehnologi, stomatologi şi farmacişti.
Târg internaţional de cariere în medicină La Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti va avea loc, în perioada 16-17 octombrie, Târgul internaţional de cariere medicale, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic, dar şi singurul de acest gen din Europa Centrală şi de Est. O nouă ediţie...
Iaşi: 4.000 de locuri de muncă în străinătate oferite la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice Iaşi, 27 nov /Agerpres/ - Sute de persoane, medici, rezidenţi sau asistenţi medicali au venit, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice organizat la Iaşi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în clinici şi spitale din alte state europene printre...
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice începe sâmbătă la Bucureşti Cea de a V-a ediţie din România a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic din Europa, se desfăşoară, sâmbătă şi duminică, la Bucureşti.
Peste 4.000 de locuri de muncă pentru medicii români în străinătate Locuri de muncă permanente, dar şi temporare, salarii de la 3.000 de euro în sus sau chiar de 2.000 de lire sterline pe săptămână, oportunităţi de dezvoltare profesională excelente, cursuri de limbă străină pentru familie, asistenţă în procesul de relocare sunt doar câteva dintre avantajele oferite de...