Cele mai citite
 


Ziua mondială a râsului / Journée Mondiale du rire
duminică, 6 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În fiecare an, în prima duminică a lunii mai este celebrată Ziua mondială a râsului.
Sărbătorită pentru prima dată în India în deceniul trecut, a fost apoi adoptată în întreaga lume - astăzi fiind sărbătorită în numeroase oraşe din Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud, evenimentele incluzând spectacole cu clovni, picturi pe faţă, prezentări de poveşti, teatru de păpuşi, concursuri de baloane.
Propunerea a venit de la un doctor indian care a susţinut că râsul sporeşte capacitatea de concentrare şi rezistenţa la efort, creşte încrederea în propria persoană şi îmbunătăţeşte relaţiile cu cei din jur. Au fost deschise, în India, primele Cluburi de terapie prin râs, la ideea dr. Madan Kataria, care au împânzit, după câţiva ani, toată ţara, fiind adoptate foarte repede şi de alte ţări, precum SUA sau China.
Totul a început în 1995, când savantul a scris un articol intitulat 'Laughter, the Best Medicine' ('Râsul, cel mai bun medicament'), bazat pe studii ştiinţifice care garantau beneficiile râsului asupra sănătăţii mentale şi fizice. În loc să publice articolul, s-a dus într-un parc şi a ţinut o prelegere în faţa trecătorilor. A fost un fel de sondaj de opinie privitor la înfiinţarea unui Club de râs. Cei interesaţi au fost invitaţi să se aşeze în cerc şi fiecare să spună cea mai reuşită glumă pe care o ştia. Au hotărât să se întâlnească în acelaşi loc, a doua zi, şi tot aşa, timp de o lună. Toţi cei prezenţi au remarcat îmbunătăţirea stării de spirit, a relaţiilor cu cei din jur, sporirea capacităţii de concentrare şi rezistenţă la efort, precum şi creşterea încrederii în propria persoană. Acesta a fost primul Club de râs. Cursanţii nu practică râsul terapeutic în spaţii închise, ci în aer liber, în parcuri, grădini sau intersecţii, pentru a atrage şi alţi adepţi ai originalului mod de tratament.
Dr. Madan Kataria a organizat, la 11 ianuarie 1998, prima Zi mondială a râsului, în cadrul căreia 10 000 de membri ai cluburilor au râs timp de câteva minute şi au arătat lumii întregi că îşi 'iau râsul în serios'.
Ziua mondială a râsului a fost fixată pentru prima zi de duminică din mai, când afară este mai cald.
În calendarul anual există încă o zi dedicată râsului denumită 'Ziua mondială a zâmbetului (World Smile Day), iniţiată de Harvey Ball, un artist comercial, de la Worcester, Massachusetts. AGERPRES (AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În prima duminică din luna mai se marchează ... Ziua Mondială a Râsului 'Cine a spus că râsul este cea mai bună terapie a avut dreptate' - cred locuitorii oraşului Bombay (India). Aici au fost deschise primele Cluburi de terapie prin râs, la ideea Dr. Madan Kataria, care este şi proprietarul acestei afaceri. Cluburile au împânzit, de câţiva ani, toată India, la ora actuală...
(Documentar) Ziua Mondială a Diabetului Ziua Mondială a Diabetului a fost marcată pentru prima oară la 14 noiembrie 1991, din iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi a Federaţiei Internaţionale a Diabetului (FID). A devenit zi oficială a Naţiunilor Unite în 2007 prin adoptarea Rezoluţiei 61/225 la 20 decembrie 2006.
Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC), marcată la 24 martie, evidenţiază momentul din 1882, când Robert Koch a informat oficial comunitatea ştiinţifică internaţională că a descoperit bacilul TBC.
Ziua mondială a osteoporozei Ziua mondială a osteoporozei este marcată la 20 octombrie, prin diverse acţiuni, în peste 90 de ţări.
Specialiști renumiți din domeniul medical vor lua parte la conferințele organizate de ZIUA MONDIALĂ A OSTEOPOROZEI 19-20-21 octombrie 2012 Asociaţia pentru Prevenirea Osteoporozei din România (ASPOR) și compania de comunicare medicală Houston NPA organizează între 19-21 octombrie la București Ziua Mondială a Osteoporozei 2012. Evenimentul se desfășoară sub egida International Osteoporosis Foundation (IOF) și are ca Partener Principal Societatea...
Specialiști renumiți din domeniul medical vor lua parte la conferințele organizate de ZIUA MONDIALĂ A OSTEOPOROZEI 19-20-21 octombrie 2012 Asociaţia pentru Prevenirea Osteoporozei din România (ASPOR) și compania de comunicare medicală Houston NPA organizează între 19-21 octombrie la București Ziua Mondială a Osteoporozei 2012. Evenimentul se desfășoară sub egida International Osteoporosis Foundation (IOF) și are ca Partener Principal Societatea...