Cele mai citite
 


Demonstraţii de prim ajutor, concursuri şi jocuri, cu ocazia Zilei Mondiale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii
luni, 7 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Naţională de Cruce Roşie din România (SNCRR) a organizat, duminică, în Parcul Circului din Capitală, mai multe activităţi pentru a marca Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, anul acesta manifestările purtând deviza ''Tineretul în mişcare''.
Timp de patru ore, copii, tineri şi vârstnici au vizitat cortul Crucii Roşii sau punctele de acţiune amplasate pe aleile parcului, pentru a-şi măsura gratuit valorile tensiunii arteriale sau ale glicemiei, pentru a asista la demonstraţii de acordare a primului ajutor sau pentru a participa la concursurile organizate cu acest prilej.
Evenimentul se înscrie în efortul global al Mişcării Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii de a acţiona şi a sprijini comunitatea pentru a se pregăti mai bine pentru dezastre şi situaţii de urgenţă şi pentru a consolida o cultură a non-violenţei şi păcii.
Voluntarii filialelor de Cruce Roşie din cele şase sectoare ale Capitalei au participat la demonstraţii de prim ajutor pe manechine, au oferit persoanelor care se aflau în parc pliante cu informaţii utile, au antrenat copiii şi tinerii la jocuri şi concursuri pe tema Dreptului Internaţional Umanitar.
Cei mici s-au distrat desenând pe asfalt sau pe pânză şi au luat parte la o sesiune de face painting oferită de voluntarii Crucii Roşii Române. Peste 60 de copii au plecat purtând pe chip desene ce reprezentau fluturi, pisici, prinţese, precum şi personaje celebre, cel mai solicitat fiind Spiderman. De asemenea, copiii au primit în dar baloane cu însemnele Crucii Roşii Române, dar şi baloane modelate în diferite forme.
În cortul special amenajat au venit zeci de persoane care şi-au măsurat tensiunea şi glicemia, toţii apreciind ideea Crucii Roşii Române de a organiza o astfel de acţiune.
De-a lungul aleilor parcului şi în cortul Crucii Roşii au fost expuse fotografii cu imagini reprezentative privind activităţile organizaţiei.
Manifestarea s-a încheiat cu Raid Cross, un joc de rol despre Dreptul Internaţional Umanitar.
''Prin voluntarii noştri tineri ne îndeplinim misiunea ca Mişcare Internaţională. În Crucea Roşie Română încurajăm tinerii să îndeplinească roluri de lideri pentru a ajuta mai mult şi mai bine populaţia vulnerabilă. În România, tinerii voluntari au educat, din 2009 până în prezent, peste 10.000 de elevi în privinţa noţiunilor de respect, solidaritate şi umanitate, inspirându-i să fie un model pentru semenii lor'', declara recent, într-un comunicat de presă, preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană.
Jumătate dintre cei 13 milioane de voluntari de pretutindeni ai Crucii Roşii şi Semilunii Roşii sunt tineri. Crucea Roşie Română contribuie cu 5.500 din această cifră totală, iar Crucea Roşie şi Semiluna Roşie recunosc valoarea imensă pe care aceştia o aduc în comunităţile lor, ca lideri ai schimbării pozitive. AGERPRES/(AS - Marina Bădulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii marcată prin acţiuni cu tema 'Tineretul în mişcare' Crucea Roşie Română celebrează, pe 8 mai, de Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, contribuţia tinerilor şi încurajează acţiunile şi iniţiativele lor sub tema globala ''Tineretul în mişcare''.
Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, marcată prin acţiuni cu tema 'Tineretul în mişcare' Crucea Roşie Română celebrează, pe 8 mai, de Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, contribuţia tinerilor şi încurajează acţiunile şi iniţiativele lor sub tema globala ''Tineretul în mişcare''.
Ziua mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
Crucea Roşie din România sărbătoreşte 50 de ani de la adoptarea Principiilor Fundamentale Crucea Roşie din România sărbătoreşte vineri, de Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, 50 de ani de la adoptarea Principiilor Fundamentale, informează un comunicat al organizaţiei remis AGERPRES.
Ziua Mondială de Prim Ajutor marcată de Crucea Roşie Română printr-o serie de activităţi Crucea Roşie Română va marca sâmbătă Ziua Mondială de Prim Ajutor, printr-o serie de activităţi desfăşurate la nivel naţional.
Crucea Roşie Română sărbătoreşte Ziua Mondială de Prim Ajutor Crucea Roşie Română va marca sâmbătă Ziua Mondială de Prim Ajutor, printr-o serie de activităţi desfăşurate la nivel naţional.