Cele mai citite
 


Brăila: Cincizeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă au protestat în curtea unităţii
marţi, 8 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cincizeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, membri ai Sindicatului Sanitas, au protestat luni, timp de două ore, în curtea unităţii, pe motiv că managerul spitalului, Rodica Sin, nu le-ar fi semnat contractele individuale de muncă.
Liderul Sindicatului Sanitas, Aurelia Chelariu, a declarat pentru AGERPRES că angajaţii spitalului stau de trei luni de zile cu contractele de muncă nesemnate, deşi au fost urmate toate etapele în negocierea contractului de muncă la nivel de unitate.
'Deşi, în urma negocierilor dintre sindicat şi administraţie, cele două comisii au ajuns la un acord, managerul unităţii a refuzat semnarea formei finale a Contractului Colectiv de Muncă la nivel de unitate, având propriile obiecţii. Mai mult decât atât, potrivit precizărilor preşedintelui sindicatului, Spitalul Judeţean Brăila nu a aderat nici măcar la Contractul Colectiv pe grup de unităţi, transmis în teritoriu în octombrie 2011 de Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, situaţie unică în ţară', a declarat Chelariu.
În replică, managerul Spitalului Judeţean, Rodica Sin, a declarat că ieşirea în stradă a celor cincizeci de salariaţi ai spitalului nu trebuie privită ca pe un protest al cadrelor medicale, ci ca pe o neînţelegere între patronat şi membrii Sanitas, mai ales că nu se pune problema că nu ar fi fost semnat contractul colectiv de muncă, ci că el nu a fost acceptat cu amendamentele făcute de patronat.
'Sindicatul nu a acceptat contractul colectiv de muncă pe care l-am înaintat, cu amendamentele patronatului. Cele mai importante amendamente din cele pe care nu le acceptă sindicatul se referă la acordarea tichetelor de masă la nivelul anului 2012, la care patronatul a exprimat nu refuzul de a acorda aceste tichete, ci a menţionat că aceste tichete se vor acorda în funcţie de situaţia financiar-economică a intituţiei', a declarat Sin.
Managerul spitalului a mai spus că protestul declanşat de Sanitas nu este legal, pentru că nu a primit de la sindicat lista cu membrii lor care au organizat această formă de protest.
'Nu ştiu dacă toţi cei care sunt afară sunt membri de sindicat. Sindicatul ne-a făcut cunoscut faptul că au listele semnate de către membrii de sindicat. Am cerut acest lucru, nu am primit aşa ceva. Din punctul meu de vedere nu este legal protestul, pentru că nu mi-au prezentat listele. Eu sper ca reprezentanţii membrilor de sindicat să înţeleagă şi să avem o discuţie aşa cum am solicitat-o, pe poziţie de arbitraj', a mai spus Rodica Sin.
'Doamna manager ne-a spus că protestul nu este legal. Insinuează că nu s-au epuizat negocierile privind conflictul de muncă şi ne-a spus că suntem pasibili de răspundere penală. Noi suntem absolut legali, nu am făcut un pas fără a consulat legea, fără a întreba organele abilitate, jurişti, avocaţi', a spus la rândul său Aurelia Chelariu. AGERPRES/(A - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă ameninţă cu declanşarea protestelor Cei 2.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila ameninţă cu declanşarea unor acţiuni de protest, care pot ajunge chiar până la greva generală, deoarece de trei luni nu le-au fost semnate contractele de muncă şi că nu le sunt acordate tichete de masă.
Brăila: Protestul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, suspendat pe perioada campaniei electorale Protestul declanşat luni de Sindicatul Sanitas la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pe motiv că managerul spitalului, Rodica Sin, nu le-ar fi semnat angajaţilor contractele individuale de muncă, a fost suspendat pe perioada campaniei electorale, potrivit unui comunicat de presă remis de Sanitas.
Ministrul Liviu Marian Pop mediază conflictul de muncă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, s-a aflat vineri la Brăila pentru a media conflictul de muncă deschis de Sindicatul Judeţean Sanitas la Spitalul Judeţean de Urgenţă ca urmare a faptului că părţile nu au ajuns la o înţelegere privind încheierea contractului colectiv de muncă...
Brăila: Angajaţii Spitalului Judeţean aşteaptă salariul pe card până la ora 12,00 Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila aşteaptă, până la ora 12,00, să le intre pe card-uri banii pentru salariu, promişi miercuri seară de managerul instituţiei, Rodica Sin, fiind hotărâţi să continue protestul, pentru a treia zi consecutiv, dacă aceştia nu le vor fi viraţi în conturi.
Managerul SJU Brăila: Am iniţiat o plângere la Parchet privind şpăgile date la angajarea pe posturi în spital Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu, a declarat vineri, în conferinţă de presă, că "a iniţiat" o plângere la Parchet în ceea ce priveşte şpăgile care s-au dat pentru ocuparea unor posturi în Spitalul Judeţean Brăila.
Botoşani: Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Aproximativ 40 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au întrerupt, vineri dimineaţă, munca, protestând în biroul managerului unităţii faţă de neacordarea, de patru luni, a tichetelor de masă.