Cele mai citite
 


Câmpeanu: Comisia Centrală de Contestaţii din Casa Naţională de Pensii va fi reorganizată
marţi, 8 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia de soluţionare a contestaţiilor care funcţionează la nivelul Casei Naţionale de Pensii va fi reorganizată pentru că cererile nu primesc răspuns nici după 6-7-8 luni, a declarat luni, deputatul PNL, Mariana Câmpeanu, desemnat pentru portofoliul Ministerului Muncii.
"Un principiu esenţial al guvernării este cel al transparenţei şi respectului faţă de contribuabil şi faţă de pensionari. Sunt foarte multe nemulţumiri în rândul pensionarilor. Sunt foarte multe cereri, foarte multe acţiuni în justiţie şi nu mă refer numai la contribuţiile de asigurări de sănătate. Sunt şi cele legate de modul de calcul al pensiei, de includerea unor perioade sau luarea în calcul a unor venituri din anumite perioade", a spus Mariana Câmpeanu, arătând că la Casa Naţională de Pensii se strâng "maldere de dosare de contestaţii".
Deputatul PNL a arătat că, în momentul de faţă, contestaţiile colectate la nivel central din judeţe sunt trimise înapoi pentru a se afla "punctul de vedere al judeţului".
"Şi, aşa, un om, nici după 6-7-8 luni nu are răspuns la contestaţia sa. (...) O primă măsură va fi reorganizarea Comisiei de Contestaţie", a subliniat Mariana Câmpeanu.
Aceasta a mai arătat că o resursă neluată în calcul până acum pentru "activitatea Casei Naţionale de Pensii şi a cheltuielii banilor din bugetul asigurărilor sociale" o reprezintă Fondul pentru accidente de muncă şi boli profesionale care în prezent este excedentar.
În următoarele şase luni candidatul pentru portofoliul Ministerului Muncii îşi propune crearea unui cadru legislativ pentru pensiile ocupaţionale şi precizarea unor termeni folosiţi în Legea asistenţei sociale.
Definirea termenului de consumator vulnerabil este necesară pentru aplicarea Legii asistenţei sociale, a ajutoarelor prevăzute şi care "se doresc a fi completate şi cu ajutoare pentru energia electrică".
"O problemă foarte importantă şi spinoasă şi pe care recunosc că nu ştiu dacă o voi putea realiza până la sfârşitul anului este unirea criterilor şi crearea institutului de evaluare a persoanelor cu handicap şi a celor cu grad de invaliditate", a mai spus Mariana Câmpeanu.
Obiectivul său este crearea unui cadru funcţional până în momentul unei modificări legislative, absolut necesară.
Mariana Câmpeanu a primit, luni, aviz favorabil pentru portofoliul de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale din partea Comisiilor reunite de muncă, sănătate şi egalitate de şanse ale Parlamentului.AGERPRES/(A - Daniel Cocoru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ioan Nelu Botiş: Fraudele în sistemul de ajutoare sociale vizează 30% din numărul beneficiarilor Fraudele în sistemul de ajutoare sociale reprezintă 30 de procente din numărul beneficiarilor, a declarat, miercuri, fostul ministru al Muncii, Ioan Nelu Botiş, în plenul Parlamentului, cu ocazia dezbaterilor privind bugetul asigurărilor sociale.
Alba: Casnice coasigurate, pensionari şi copii, informaţi că trebuie să achite contribuţia de asigurări de sănătate Mii de copii, inclusiv de doi-trei ani, casnice şi pensionari cu venituri mai mici de 700 de lei, precum şi persoane care au câştigat sume de doar doi-trei lei pe acţiunile deţinute la Societăţile de Investiţii Financiare (SIF)-uri au primit în Alba din partea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală...
Victor Paul Dobre: În lipsa implicării Guvernului, deputaţii au oferit o soluţie eficientă, rapidă şi legală Comisiile de muncă şi sănătate din Camera Deputaţilor s-au reunit, miercuri, în şedinţă comună pentru a elabora o propunere legislativă care să rezolve eficient şi rapid situaţia creată de neaplicarea imediată de către Guvern a deciziilor Curţii Constituţionale cu privire la modul de calcul al contribuţiei...
Doina Pârcălabu:Prin bugetul asigurărilor este asigurată plata pensiilor pentru cei 4,761 milioane de pensionari Bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2012 este construit în aşa fel încât să fie asigurată plata pensiilor pentru cei 4,761 milioane de pensionari aflaţi în evidenţa Casei Naţionale de Pensii, din care 159.000 reprezintă pensionarii ce se află în evidenţa caselor de pensii sectoriale, a declarat...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Românii care obţin venituri în străinătate nu plătesc asigurări de sănătate dacă fac dovada că plătesc acolo Românii care au domiciliul în ţară, dar obţin venituri în străinătate, nu trebuie să plătească, în 2016, contribuţii la sănătate dacă deţin o asigurare pentru boală şi maternitate în alt stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România...