Cele mai citite
 


Candidaţii UNPR la locale se pronunţă pentru stabilitate, unitate şi pledează pentru taxarea marilor averi
marţi, 8 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Stabilitatea României, grija faţă de oameni şi importanţa adoptării proiectului de lege privind taxarea marilor averi au fost principalele mesaje care s-au regăsit în discursurile preşedinţilor UNPR şi ale candidaţilor formaţiunii la alegerile din 10 iunie, lansaţi în cursa electorală sâmbătă, într-un eveniment care a avut loc la Palatul Parlamentului.
Anghel Iordănescu, candidatul UNPR la Primăria Capitalei, a afirmat că sarcina primită de la preşedintele Gabriel Oprea nu este una uşoară, dar şi-a exprimat convingerea că este mai uşor de ''bătut'' primarul Oprescu decât marea echipă a Argentinei.
El a spus că vrea să facă din Bucureşti un oraş european, vrea să redea Capitala bucureştenilor şi a subliniat necesitatea unei administraţii ''corecte şi cinstite''.
''Candidez pentru că îmi doresc ceea ce-şi doresc bucureştenii. Să intrăm în normalitate. Nu sunt un politician versat, sunt un politician cu bun simţ şi un om cu bună credinţă. Din acest punct de vedere nu veţi auzi de la mine că voi face autostradă în jurul Capitalei sau tunele, dar promit să fac ce e mai bine pentru bucureşteni - să rezolv problema câinilor, a transportului, a parcărilor (...). Personal consider că a trecut vremea oamenilor care conduc singuri. Îi asigur pe bucureşteni că voi avea o echipă de profesionişti, specialişti, cu care voi rezolva problemele oraşului'', a spus Iordănescu.
Totodată, el a atras atenţia asupra neînţelegerilor dintre primarul general şi primarii de sectoare, precum şi asupra celor dintre primarul general şi consilieri şi a pledat pentru ''un numitor comun'' între autorităţile administraţiei publice locale.
''Nu am să uit, nu pot trece cu vederea şi m-am săturat de certurile din Primăria Capitalei. (...) Dar problemele bucureştenilor rămân mereu aceleaşi. Pot să vă asigur că am învăţat şi cred că am această abilitate. Aveam diferite caractere la echipa naţională. Am reuşit să-i aduc la un numitor comun. Vă promit că la Bucureşti voi face acelaşi lucru cu toţi consilierii generali în interesul locuitorilor Capitalei. (...) Promit o altfel de campanie, nu-mi plac scandalurile. Vorbesc puţin, îmi consult echipa cu care voi intra în această competiţie şi sunt convins că faptele or să vorbească pentru mine'', a adăugat candidatul UNPR la Primăria Capitalei.
Eugen Chebac, candidatul progresist la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, a spus că alegerile locale reprezintă primul examen al UNPR şi a afirmat că pentru progresişti cuvintele de ordine sunt competenţă, profesionalism şi performanţă.
''Sunt încrezător în forţele noastre. Să demonstrăm că suntem mai buni, mai puternici, mai înţelegători şi mai performanţi. Deviza noastră - fapte nu vorbe. A venit timpul să demonstrăm că politica se poate face şi altfel. Noi facem politica socială, a omului de rând, pentru că de acolo provenim şi cu ei trăim zi de zi'', a punctat Chebac.
Şi Mircia Muntean, candidatul Uniunii Social Progresiste la CJ Hunedoara, şi-a exprimat convingerea că UNPR va obţine la alegeri peste 10% şi şi-a motivat decizia de a candida pentru şefia Consiliului Judeţean spunând că s-a săturat să aducă doar 20.000 de voturi.
''UNPR este un învingător cert, care va obţine peste 10%. Sunt la al patrulea mandat de primar. M-am săturat să tot înving la Deva, m-am săturat să obţin de fiecare dată peste 60%. Mi-am propus să câştig judeţul Hunedoara. Pentru că sunt un om de partid. Îmi era foarte uşor să aduc zestre UNPR 20.000 de voturi. Prefer să aduc 100.000 de voturi din tot judeţul Hunedoara. Cea mai bună campanie este din om în om, uitându-te în ochii oamenilor. Aşa vom câştiga'', a spus Muntean.
Candidatul progresist pentru Primăria Timiş, Ion Răducanu, a pledat pentru unitate şi responsabilitate.
''Am dovedit că suntem şi rămânem o forţă responsabilă care nu are alt scop decât apărarea interesului naţional. Sunt unul din cei care nu am manifestat indulgenţă prea mare în relaţia cu PDL şi la Timiş am avut dreptate pentru că au fost primii care ne-au trădat. Voi face tot ce îmi stă în putinţă ca UNPR să aibă primar la Timişoara'', a adăugat Răducanu.
Deputatul progresist Tudor Ciuhodaru a spus că îşi doreşte un mandat la Primăria Iaşiului pentru că vrea să facă din el ''un oraş sănătos''.
"Candidez pentru ieşeni. Nu pot rămâne indiferent la situaţia critică în care a ajuns acest oraş. Ştiu, pot şi vreau să fac din Iaşi un oraş sănătos. Este momentul ca Iaşiul să aibă un medic. Sunt un doctor căruia îi pasă de ieşeni'', a mai spus dr. Ciuhodaru.
În discursul susţinut în faţa celor peste 1.200 de participanţi la evenimentul de lansare a candidaţilor UNPR la alegerile locale, Ioan Toma, secretarul general adjunct al partidului, a atras atenţia că următoarele şase luni vor marca România.
''Intrăm într-o perioadă a adevărului pentru România. Următoarele şase luni ne vor demonstra dacă ceea ce am făcut a fost înţeles de români şi vor marca România următorilor patru ani. Miza e prea mare pentru a face un pas înapoi, de a ne lăsa copleşiţi de cei care atentează la stabilitatea României, pentru a ceda la ceea ce am realizat cu sacrificii, o Românie responsabilă, stabilă şi pregătită să iasă din criză. A venit timpul să mergem printre oameni, să arătăm ce a însemnat, ce reprezintă şi ce va reprezenta UNPR - stabilitate, iubire de ţară şi protecţie pentru cei care trăiesc din munca lor. Luptăm pentru o nouă politică, o nouă clasă politică. Iar dacă România a avut de câştigat cu oameni ca dvs, e timpul ca şi politica să dea votul acestora'', a mai spus Toma.
Preşedintele Organizaţiei UNPR Bucureşti, Neculai Onţanu, a anunţat imnul partidului în campaniei electorale - ''Şi bogat e greu şi sărac e rău''. ''Mesajele pe care le transmite cântecul vor merge cu siguranţă la sufletele oamenilor'', a explicat Onţanu, care candidează pentru un nou mandat de primar al sectorului 2. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Victor Ponta: Am dovedit în aceste şase luni că ştim să guvernăm România Uniunea Social Liberală (USL, alianţă, la guvernare) a dovedit în aceste şase luni că ştie să guverneze România şi să înveţe totodată din greşeli, ceea ce este la fel de important, a afirmat, joi seară, primul-ministru Victor Ponta, preşedinte al Partidului Social Democrat (PSD) şi copreşedinte USL.
Previziuni economice Actualitatea economică internă şi externă în date:
Oprescu: Primăria Capitalei şi-a propus să pună la dispoziţie logistica necesară dezvoltării unui oraş sănătos Primăria Capitalei şi-a propus să pună la dispoziţie logistica necesară dezvoltării unui oraş sănătos, a declarat primarul general, Sorin Oprescu, care a participat luni la conferinţa Grupului Intersectorial de Lucru, înfiinţat la nivelul municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Reţeaua Oraşelor Sănătoase...
Marko Bela: Opoziţia face o greşeală enormă crezând că pentru UDMR contează numai puterea (interviu) Vicepremierul Marko Bela a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că opoziţia face o greşeală "enormă" crezând că pentru UDMR importante sunt numai puterea şi guvernarea, catalogând drept "infantile" afirmaţiile liderilor Uniunii Social Liberale (USL), care spun că, dacă UDMR nu va trăda acum puterea...
Timiş: Incubator pentru prematuri, la maternitatea Spitalului Municipal Secţia de neonatologie a Maternităţii Spitalului Universitar Municipal de Urgenţă Timişoara a primit, miercuri, de la organizaţia ''Salvaţi copiii!'', un incubator de 10 mii de euro, care le va salva viaţa micuţilor ce se nasc prematur sau cu probleme cardio-respiratorii.