Cele mai citite
 


Constanţa: Consiliul Judeţean a alocat peste 4 milioane de lei pentru funcţionarea punctelor de salvamar pe litoral
marţi, 8 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa a alocat, luni, peste 4 milioane de lei pentru amenajarea şi funcţionarea a circa 66 de puncte de salvamar şi de prim-ajutor medical pe întreg litoralul românesc.
''Este vorba de puncte de ajutor medical şi de salvamar, de 66 de baze care deservesc turiştii care vin pe litoral. (...) Am început derularea acestui proiect în urmă cu circa 5 ani, iar el funcţionează pe baza unui acord între CJ şi instituţii abilitate precum Asociaţia Scafandrilor şi Salvamarilor din România, Căpitănia, Spitalul Judeţean, Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Activităţile sunt coordonate cu scopul salvării de la înec a turiştilor, acordării primului ajutor medical şi, ulterior, a tratamentului medical corespunzător'', a declarat, la finalul unei şedinte a consilierilor judeţeni, preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
Potrivit acestuia, amenajarea centrelor de prevenţie, tratament medical primar şi a punctelor de salvamar se va face pe întreg litoralul, ''de la graniţa cu Bulgaria şi până la Corbu, la graniţa cu Biosfera Delta Dunării''.
Până în prezent există din anii anteriori şapte baze de prim-ajutor şi puncte de salvamar care nu sunt provizorii, dintr-un total de 17 de acest gen pe care CJ intenţionează să le construiască.
Şi în acest sezon estival, la fel ca anul trecut, vor fi amenajate corturi pe plaja de la Corbu unde vor funcţiona puncte de prim-ajutor medical şi de salvamar, alt tip de construcţii neputându-se face în zona respectivă pentru că ea nu este considerată una de tip turistic de către autorităţile centrale în domeniu. AGERPRES/(A, AS-Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.
Vâlcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă deschide o nouă staţie în comuna Tetoiu Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea a deschis un nou punct în comuna Tetoiu, care va deservi şase localităţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Antonie Lucian.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea: Petiţia on-line pentru reînfiinţarea unei ambulanţe la Sulina, inoportună Petiţia lansată pe o reţea de socializare pentru reînfiinţarea la Sulina a unui punct al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea nu este considerată un demers oportun de către conducerea instituţiei publice.
Bihor: Serviciul de Ambulanţă vrea să amplaseze cel puţin zece defibrilatoare în spaţiile publice aglomerate Oradea, 11 mar/Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor a iniţiat vineri o campanie de popularizare a defibrilatoarelor, aparate pe care instituţia doreşte să le amplaseze în spaţiile aglomerate.
Gorj: Ambulanţa a intervenit în zilele de Paşte în 160 de cazuri, dintre care 22 de stări de ebrietate Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj a răspuns, în primele două zile de Paşte, la un număr de 160 de solicitări, peste 20 dintre acestea fiind stări de ebrietate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful instituţiei, Marinică Niculescu.
Braşov: Ambulanţa a transportat la spital 141 de persoane în ultimele 24 de ore; niciun caz de hipotermie Braşov, 10 ian/Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Braşov a avut un număr de 190 de solicitări în ultimele 24 de ore, fiind transportate la spital 141 de persoane, a precizat marţi într-o conferinţă de presă desfăşurată la Prefectură reprezentantul Ambulanţei, dr. Magdalena Piroska.