Cele mai citite
 


Fotbal: EURO 2012 - Listele cu loturile de 23 de jucători vor fi depuse la UEFA până pe 29 mai la prânz
marţi, 8 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele 16 selecţionate calificate la turneul final al Campionatului European de fotbal din Ucraina şi Polonia (8 iunie - 1 iulie) urmează să înainteze la UEFA listele definitive cu cei 23 de jucători cel târziu pe 29 mai la prânz, a anunţat forul continental.
Conform regulamentului UEFA referitor la această competiţie, "O listă cu 23 de jucători trebuie să se afle în posesia administraţiei UEFA cel târziu cu 10 zile înaintea meciului de deschidere a turneului final. Printre cei 23 de jucători, trei trebuie să fie portari".
"În caz de accidentare gravă a unui jucător care figurează pe lista respectivă, înaintea primului meci al echipei sale la turneul final, acest jucător va putea fi înlocuit doar după ce un medic al Comisiei medicale a UEFA şi medicul echipei afectate confirmă că accidentarea sa este suficient de gravă pentru a-l împiedica să joace".
Totodată, fiecare federaţie "trebuie să se asigure şi să confirme la UEFA, în termenul fixat pentru depunerea listei jucători, că toţi fotbaliştii înscrişi au fost supuşi unui examen medical care să cuprindă şi depistarea problemelor cardiovasculare".
Această ultimă dispoziţie "se va aplica, de asemenea, eventualilor înlocuitori". Controlul medical "trebuie să fie efectuat într-un interval de doi ani înaintea debutului turneului final".
AGERPRES (Mihai Dragomir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fotbal: Industria sexului din Ucraina mizează pe Euro 2012 Industria sexului din Ucraina mizează pe creşterea veniturilor cu ocazia Campionatului European de fotbal 2012, sinonim cu o afluenţă de clienţi străini, însă mai multe organizaţii nonguvernamentale amintesc că această ţară este cea mai atinsă din Europa de virusul SIDA, scrie AFP.
Fotbal: EURO 2012 - Ucraina avertizează suporterii străini să se vaccineze împotriva pojarului Ministerul Sănătăţii din Ucraina i-a avertizat pe suporterii care vor vizita ţara la Campionatul European de fotbal din această vară să fie vaccinaţi împotriva pojarului, din cauza unei epidemii izbucnite recent, transmite Associated Press.
Ucraina interzice fumatul în public înainte de Euro 2012 Parlamentul ucrainean a interzis joi fumatul în majoritatea locurilor publice, o decizie ce intervine înainte de Campionatul European de Fotbal 2012 din iunie, pe care îl găzduieşte împreună cu Polonia, informează Associated Press.
Fotbal: Românii care vor merge la EURO 2012, sfătuiţi să se vaccineze împotriva rujeolei Cetăţenii români care vor merge la Campionatul European de fotbal - EURO 2012 sunt sfătuiţi să se adreseze medicului de familie şi centrelor de vaccinare pentru imunizarea împotriva rujeolei, în cazul în care nu au fost vaccinaţi anterior, din cauza epidemiei din Ucraina.
UPDATE Fotbal: Eric Abidal va fi supus unui transplant de ficat Internaţionalul francez Eric Abidal, fundaşul echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, operat de o tumoare la ficat în urmă cu un an, va fi supus unui transplant de ficat în următoarele săptămâni, a anunţat joi clubul catalan.
(Corespondenţă)Ucraina acceptă medici trimişi de UE pentru evaluarea stării de sănătate a Iuliei Timoşenko Bruxelles, 16 mai - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Ucraina a acceptat, miercuri, ca Uniunea Europeană să trimită o echipă de medici care să evalueze starea sănătăţii şi să ajute la tratamentul medical al opozantei ucrainene Iulia Timoşenko, aflată în închisoare.