Cele mai citite
 


Hunedoara: SMURD va interveni la accidentele de pe DN 7 cu o maşină specială
marţi, 8 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Paramedicii SMURD din Deva vor interveni la accidentele grave de pe DN 7 cu o maşină special echipată pentru derularea a trei operaţiuni, în acelaşi timp: acordarea primului ajutor, descarcerarea victimelor şi stingerea unui incendiu apărut la faţa locului.
Valoarea autospecialei se ridică la peste 1,03 milioane de lei, iar banii sunt asiguraţi de Consiliul Judeţean Hunedoara şi de Asociaţia Salvital - care gestionează activitatea SMURD în judeţul Hunedoara. Contractul pentru cumpărarea maşinii a fost semnat, luni, de reprezentanţii celor două instituţii, urmând ca maşina să intre în dotarea SMURD Deva peste două luni.
'Este o maşină de care paramedicii SMURD au nevoie în timpul intervenţiilor la accidentele de circulaţie care se produc pe DN 7. Pentru salvarea vieţilor oamenilor, niciun efort financiar nu este mare', a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, precizând că banii vor fi alocaţi din fondul de rezervă al instituţiei pe care o conduce.
La rândul său, directorul Salvital-SMURD Hunedoara, Petru Mărginean, a spus că autospeciala ce permite intervenţia echipajului pe mai multe direcţii de acţiune este necesară în condiţiile în care DN 7 este extrem de aglomerat, iar numărul accidentelor este mare.
'Această maşină este echipată pentru acordarea primului ajutor, pentru scoaterea victimelor încarcerate şi pentru stingerea unui incendiu produs la locul accidentului. Autospeciala este unicat în ţară şi va putea interveni în orice condiţii şi la orice oră, pentru că este prevăzută cu tracţiune integrală şi sistem propriu de producere a energiei electrice necesară la locul accidentului', a spus directorul Salvital - SMURD Hunedoara.
Autospeciala de primă intervenţie este prevăzută cu echipamente medicale de prim-ajutor, inclusiv defibrilator, unelte hidraulice şi electrice folosite la descarcerare, dar are şi cu un rezervor de apă cu capacitatea de 600 de litri, furtunuri şi accesorii pentru stingerea incendiilor. Un troliu permite degajarea carosabilului de maşinile accidentate.
O parte din banii necesari pentru această investiţie provine din cota de 2% din impozitul pe venit redirecţionată de contribuabilii din judeţul Hunedoara către SMURD, în cadrul Campaniei "2% pentru SMURD" desfăşurată în ultimii patru ani.
De altfel, SMURD Hunedoara mai dispune de o maşină specială de intervenţie pentru accidentele care se produc în zonele montane, autovehiculul fiind cumpărat tot din contribuţiile celor care au ales să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit către Asociaţia Salvital.
În ultimii patru ani, hunedorenii au redirecţionat către SMURD peste 391.000 de lei. AGERPRES/(A, AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: SMURD a primit o maşină complexă pentru intervenţiile pe DN 7 Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara au primit, marţi, o maşină specială de intervenţie în caz de accidente rutiere şi incendii cu ajutorul căreia se pot desfăşura trei acţiuni în acelaşi timp: acordarea primului ajutor, descarcerarea victimelor şi stingerea unui incendiu apărut la faţa locului.
Hunedoara: Prima intervenţie a SMURD Baru a fost în cazul unei femei însărcinate Prima intervenţie a paramedicilor de la modulul SMURD din localitatea Baru a fost în sprijinul unei mame care a adus pe lume o fetiţă sănătoasă, la spitalul din Petroşani, a informat vineri Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.
Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara nu fac parte din structura ISU Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara sunt singurii din ţară care nu fac parte din structura Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), ei fiind angajaţii unei asociaţii care este finanţată din fondurile membrilor săi, cei mai importanţi fiind Consiliul Judeţean şi primăriile de oraşe şi comune...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Hunedoara: Acţiune de susţinere a SMURD desfăşurată de automobiliştii din Deva Peste 50 de maşini din Deva, în care se aflau aproape o sută de persoane, au luat parte, sâmbătă dimineaţa, la o acţiune prin care au dorit să-şi arate susţinerea faţă de SMURD şi doctorul Raed Arafat, participanţii rulând cu autoturismele într-o coloană care a străbătut cele mai importante artere de...
Hunedoara: Pompierii strâng bani pentru dotarea SMURD şi achiziţia unei şenilate Pompierii din judeţul Hunedoara au declanşat luni o campanie de strângere de fonduri, prin redirecţionarea cotei de 2% din impozitul anual pe venit, banii colectaţi urmând să fie folosiţi pentru achiziţia unor echipamente necesare echipajelor smurd şi pentru cumpărarea unei maşini cu şenile ce va fi...