Cele mai citite
 


Mariana Câmpeanu: Returnarea banilor pensionarilor şi reîntregirea salariilor bugetarilor, o prioritate
marţi, 8 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Returnarea banilor pensionarilor şi reîntregirea salariilor bugetarilor reprezintă o prioritate în perioada de până la sfârşitul anului, măsurile fiind convenite cu Fondul Monetar Internaţional şi incluse în programul de guvernare, a declarat, luni, la audierea în Parlament, candidatul pentru portofoliul Ministerului Muncii, Mariana Câmpeanu.
"Este foarte clar, atât în programul de guvernare cât şi prin ceea ce a declarat primul ministru desemnat. Reîntregirea salariilor este hotărâtă cu Fondul Monetar Internaţional şi se va face în două etape, prima fiind la 1 iunie", a afirmat Mariana Câmpeanu.
Aceasta a evitat să precizeze, la solicitarea PDL, care va fi momentul plăţii celei de a doua tranşe de recuperare.
În legătură cu returnarea reţinerilor de contribuţii de asigurări sociale de sănătate, Mariana Câmpeanu a arătat că "banii au fost opriţi pensionarilor din cauza unei interpretări eronate a legii" şi a precizat că "această măsură este, de asemenea, convenită cu Fondul şi a rămas în discuţie modalitatea de returnare".
Referindu-se la declaraţia preşedintelui Băsescu potrivit căreia nu se doreşte o creştere a deficitului la Fondul de Asigurări de Sănătate, Mariana Câmpeanu a subliniat că "va trebui să găsim o modalitate concretă, împreună cu Finanţele ca să le returnăm pensionarilor banii".
În încheiere, Mariana Câmpeanu a mai spus că suma care va trebui returnată pensionarilor este de 1,4 miliarde lei şi nu de peste două miliarde aşa cum s-a afirmat.
Luni, deputatul PNL, Mariana Câmpeanu, a fost audiată de către Comisiile reunite de muncă, sănătate şi egalitate de şanse ale Parlamentului, primind aviz favorabil pentru portofoliul de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.AGERPRES/(A - Daniel Cocoru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tratament balnear, asigurări de sănătate şi bilete de odihnă, prevăzute în proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice Proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice, trimis Parlamentului, prevede, pentru asiguraţi şi pensionari, trei categorii de drepturi sociale, şi anume tratament balnear, altul decât cel care, potrivit legii, se suportă de la bugetul fondului unic de asigurări sociale de sănătate, bilete...
CNAS: Contractele şefilor caselor judeţene de asigurări de sănătate au încetat în urma actualizării indicatorilor de performanţă Contractele de management ale preşedinţilor-directori generali ai caselor judeţene de asigurări de sănătate au încetat în data de 30 septembrie în urma actualizării indicatorilor de performanţă, a anunţat CNAS.
Românii care obţin venituri în străinătate nu plătesc asigurări de sănătate dacă fac dovada că plătesc acolo Românii care au domiciliul în ţară, dar obţin venituri în străinătate, nu trebuie să plătească, în 2016, contribuţii la sănătate dacă deţin o asigurare pentru boală şi maternitate în alt stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România...
Marko Bela: Opoziţia face o greşeală enormă crezând că pentru UDMR contează numai puterea (interviu) Vicepremierul Marko Bela a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că opoziţia face o greşeală "enormă" crezând că pentru UDMR importante sunt numai puterea şi guvernarea, catalogând drept "infantile" afirmaţiile liderilor Uniunii Social Liberale (USL), care spun că, dacă UDMR nu va trăda acum puterea...
Brăila: Venituri de peste 49 milioane lei, realizate din contribuţiile de asigurări de sănătate Veniturile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila de la începutul anului din sumele încasate reprezentând contribuţii de asigurări sociale de sănătate au fost în valoare de peste 49 milioane lei, potrivit unei informări prezentate de directorul CJAS Brăila, Camelia Nedelcu.
Franks (FMI): O reducere a contribuţiilor de asigurări de sănătate ar agrava problema sistemului sanitar din România Sistemul sanitar din România nu are nici acum suficiente fonduri, iar o eventuală reducere a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate ar agrava şi mai mult problema, a declarat luni, la Banca Naţională a României /BNR/, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional /FMI/, Jeffrey Franks.