Cele mai citite
 


Vrancea: O companie din Italia prezintă un nou concept de spital
marţi, 13 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Compania italiană CMB Societa Cooperativa Muratori e Braccianti di Carpi a prezentat, luni, la sediul Consiliului Judeţean Vrancea, un concept de reconstrucţie a Spitalului de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' din municipiul Focşani.
Conform unui comunicat de presă, prezentarea companiei cu profil de construcţii spitale a fost făcută după ce preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a avut o discuţie cu reprezentanţii acesteia, ca urmare a unor promisiuni privind alocarea de fonduri pentru reabilitarea Spitalului de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon', Focşani.
Proiectanţii italieni au propus, ca soluţie, în locul reabilitării actualei clădiri, realizarea unei construcţii noi, formată din două aripi în formă de 'L', dar care s-ar putea dezvolta în timp. În acest sens, au fost respectate numărul actual de paturi, cât şi specializările din spital.
'Pentru realizarea noului spital, autorităţile locale ar avea nevoie de un teren de aproximativ 10 hectare situat la periferia oraşului, pe care să fie situată clădirea, dar şi o parcare care ar putea găzdui aproximativ 1.000 de autoturisme. În ceea ce priveşte costurile pentru construirea noului spital sunt egale cu cele pentru consolidarea şi modernizarea vechiului spital de urgenţă. Reprezentanţii companiei italiene au mai spus că realizarea unui spital nou va reprezenta costuri de întreţinere mai mici şi condiţii medicale şi hoteliere de excepţie', se arată în comunicatul de presă.
În ceea ce priveşte finanţarea spitatului, sursa citată precizează că promisiunea privind alocarea de fonduri va fi, probabil, onorată de un viitor Guvern deoarece 'actualul Executiv şi-a luat mâna de pe spitalele judeţene, pe care le-a transferat Consiliilor Judeţene fără a asigura şi finanţarea necesară modernizării sau consolidării acestora'.
'Descentralizarea se face fără ca cineva să se gândească la finanţarea actului medical sau la finanţarea modernizării clădirilor în care se desfăşoară activitatea medicală. Este nevoie de un alt Guvern care să se gândească la oamenii care au nevoi şi care nu vin la spital că sunt bolnavi închipuiţi ci pentru că au nevoie de îngrijire medicală competentă, dar şi de un spital european unde să primească servicii de calitate', susţine preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Marian Oprişan cere demisia ministrului Sănătăţii Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan (PSD) a cerut, vineri, demisia ministrului Sănătăţii Cseke Attila după ce pe site-ul ministerului a apărut un proiect de hotărâre de guvern prin care se abrogă transferul managementului asistenţei medicale pentru mai multe spitale, printre care...
Vrancea: Marian Oprişan solicită demisia ministrului Cseke Attila Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD) a solicitat, joi, demisia ministrului sănătăţii, Cseke Attila, ca reacţie a declaraţiilor acestuia conform cărora administraţiile judeţene din Dolj şi Vrancea nu au alocat fonduri spitalelor.
Vrancea: Echipamente medicale donate Maternităţii din Focşani de organizaţia "Salvaţi Copiii Romania" Organizaţia "Salvaţi Copiii România" a donat, marţi, Secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani, cinci echipamente medicale performante în valoare de aproximativ 25.000 de euro.
Vrancea: Oprişan preia spitalele doar atunci când acestea nu vor mai avea datorii Focşani, 14 sept /Agerpres/ - Preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a declarat, marţi, că nu va fi de acord cu preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani, precum şi a spitalelor comunale din Vidra şi Dumbrăveni, până când Ministerul Sănătăţii nu va plăti la...
Vrancea: Marian Oprişan refuză preluarea spitalelor din cauza datoriilor Focşani, 30 iun /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, a refuzat să preia spitalele din judeţ, respectiv Spitalul judeţean 'Sfântul Pantelimon' din Focşani şi cele din Dumbrăveni şi Vidra.
Vrancea: Unitatea de transfuzii a SJU Focşani nu are autorizaţie de funcţionare; se desfăşoară un program de conformare Unitatea de Transfuzii a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani nu are autorizaţie de funcţionare, dar se află într-un program de conformare care se va desfăşura până la finele lunii octombrie, a declarat pentru AGERPRES Cătălin Graur, directorul executiv al Direcţiei pentru Sănătate Publică Vrancea...