Cele mai citite
 


Mureş: Guvernul a făcut recurs împotriva deciziei de suspendare a HG referitoare la UMF
marţi, 8 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul în exerciţiu a făcut recurs, luni, împotriva deciziei Curţii de Apel Târgu Mureş, care a suspendat executarea Hotărârii de Guvern nr. 230/2012, referitoare la înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba maghiară, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.
Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Târgu Mureş, Anuţa Duşa, a declarat luni că recursul la decizia Curţii de Apel Târgu Mureş a sosit prin fax, că a fost deja înregistrat la registratura instanţei şi că este semnat de Deszi Attila, şeful Secretariatului General al Guvernului.
Curtea de Apel Târgu Mureş a suspendat, vineri, executarea Hotărârii de Guvern nr. 230/2012, referitoare la înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba maghiară, în cadrul UMF Târgu Mureş.
Anularea actului administrativ reprezentând HG 230/27 martie 2012 a fost cerută de UMF Târgu Mureş şi de o serie de persoane fizice, instanţa de judecată suspendând executarea înfiinţării noii facultăţi în cadrul Universităţii, până la pronunţarea pe fond în această cauză.
Cererea de anulare a HG 230/27.03.2012 a fost înregistrată în data de 10 aprilie pe rolul Curţii de Apel Târgu Mureş şi are fixat ca prim termen de judecată data de 6 decembrie.
Decizia de vineri a instanţei prevedea că până la judecarea pe fond a cauzei Hotărârea de Guvern nu poate produce efecte, întrucât aplicarea acesteia este suspendată.
Recursul împotriva hotărârii Curţii de Apel Târgu Mureş urmează să fie judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Hotărârea Guvernului nr. 230/2012 privind înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba maghiară în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş - publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 208, din 29 martie 2012 - vizează înfiinţarea unei noi facultăţi cu patru specializări: asistenţă generală (în limbile română şi maghiară), medicină (maghiară), Medicină (engleză) şi Farmacie (maghiară).
Prin înfiinţarea acestei noi facultăţi, UMF Târgu Mureş nu a pierdut din structură nicio specializare acreditată, urmând să funcţioneze în continuare cu liniile de predare în limba română, maghiară şi engleză. AGERPRES/(AS-Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Hotărârea de Guvern privind facultatea maghiară la UMF Târgu Mureş, anulată de instanţă Hotărârea de Guvern 230/2012 prin care s-a decis înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba maghiară în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a fost anulată de Curtea de Apel Târgu Mureş, a cărei hotărâre poate fi atacată cu recurs.
HG de înfiinţare a facultăţii maghiare la UMF Târgu Mureş, suspendată de Curtea de Apel Curtea de Apel Târgu Mureş a suspendat, vineri, executarea Hotărârii de Guvern nr. 230/2012, referitoare la înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba maghiară, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.
Scopul HG privind UMF Târgu Mureş: Compatibilizarea sistemului naţional de învăţământ cu cel european Scopul proiectului de hotărâre de guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş se înscrie în preocupările de a dezvolta statutul de universităţi multiculturale şi multilingve, în vederea compatibilizării sistemului naţional de învăţământ cu sistemul european de educaţie şi formare...
Sindicatul din UMF Târgu Mureş acuză Ministerul Educaţiei de încălcarea Legii transparenţei decizionale Sindicatul din Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a anunţat, marţi, imediat după adoptarea Hotărârii de Guvern privind înfiinţarea facultăţii maghiare, că va acţiona în instanţă Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pentru încălcarea prevederilor Legii transparenţei...
Rectorul UMF Târgu Mureş susţine că MECTS ameninţă instituţia cu tăierea finanţării Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, susţine că Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) ameninţă instituţia cu tăierea finanţării dacă nu înfiinţează linia maghiară, atât în scris, cât şi verbal.
Rectorul UMF Târgu Mureş susţine că ministerul ameninţă instituţia cu tăierea finanţării Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş (nord-vest de Bucureşti), prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, susţine că Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) ameninţă instituţia cu tăierea finanţării dacă nu înfiinţează linia maghiară, atât în scris, cât...