Cele mai citite
 


Ponta: Voi conduce un guvern care va aplica strict principiile constituţionale şi legale privind autonomia universitară
marţi, 8 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul desemnat Victor Ponta a declarat luni, după întâlnirea cu liderii UDMR, că va conduce un guvern care va aplica strict principiile constituţionale şi cele legale privind autonomia universitară.
El a precizat că ambele părţi îşi menţin poziţiile deja exprimate în legătură cu linia de predare în limba maghiară de la UMF Târgu Mureş.
"Sigur, dânşii au poziţia pe care o cunoaşteţi foarte bine, la fel şi poziţia mea este cunoscută şi anume că autonomia universitară este un principiu constituţional şi european şi legal pe care îl voi respecta şi îl voi reintroduce în toate actele noastre de guvernare. Singura decizie privind modul în care se organizează Universitatea de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş poate aparţine celor de acolo, din Târgu Mureş, nu de la Bucureşti, iar lucrurile se pot rezolva doar acolo. În rest există o decizie a instanţei care a suspendat aplicarea Hotărârii de Guvern şi este exact în direcţia în care am afirmat şi noi că trebuie să aibă loc lucrurile", a afirmat premierul desemnat.
Întrebat dacă va abroga HG privind UMF Târgu Mureş, Victor Ponta a spus că nu ştie care este soluţia lor juridică, dar că atât timp cât există decizia instanţei, aceasta are precădere faţă de deciziile Executivului.
În legătură cu o posibilă condiţionare a UDMR pentru susţinerea Guvernului în schimbul păstrării hotărârii privind UMF, premierul desemnat a precizat că nu s-a pus problema în aceşti termeni deoarece ambele poziţii erau clare.
"Voi conduce un guvern care va aplica strict principiile constituţionale şi principiile legale privind autonomia universitară. Noul ministru propus al Educaţiei, Ioan Mang, este un universitar provenit tocmai din Ardeal şi dintr-o zonă a Bihorului în care relaţiile interetnice sunt foarte echilibrate şi cred că are şi experienţa şi mentalitatea necesară pentru a rezolva orice fel de conflict în spirit european şi legal", a mai spus Victor Ponta. AGERPRES/ (A - Mădălina Cochinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Problema UMF Târgu Mureş, generată de ambiguitatea Legii Educaţiei, consideră prof. Andrei Ţăranu Problemele apărute la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş unde Senatul UMF acuză presiuni politice, iar UDMR invocă nerespectarea legii, sunt generate de ambiguitatea Legii Educaţiei, a declarat marţi, profesorul Andrei Ţăranu, Şcoala Naţională de Sudii Politice şi Administrative (SNSPA)...
Acord de cooperare între UMF Târgu Mureş şi Universitatea  Medicală Wroclaw din Polonia Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş şi Universitatea Medicală Wroclaw din Polonia au semnat, la Târgu Mureş, un acord de cooperare care va permite un acces reciproc la resursele educaţionale şi ştiinţifice ale celor instituţii de învăţământ superior.
Băsescu, despre UMF Târgu Mureş: Nu cunosc subiectul, nu este treaba mea să rezolv problemele în coaliţie Preşedintele Traian Băsescu susţine că nu cunoaşte subiectul legat de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, care a creat divergenţe între PDL şi UDMR, şi spune că nu este treaba sa să rezolve problemele din interiorul coaliţiei de guvernământ.
Solicitarea anulării Cartei UMF Târgu Mureş, respinsă de instanţă printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat, luni, că prin Decizia Curţii de Apel Târgu Mureş nr. 2350/23.04.2014, solicitarea anulării Cartei Universitare formulată de o serie de asociaţii civile precum şi de UDMR, PPMT şi PCM a fost respinsă, decizia având caracter definitiv...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.