Cele mai citite
 


Prahova: Proiecte cu fonduri europene în valoare de peste 50 de milioane de lei, semnate la Ploieşti
luni, 7 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ploieşti, 7 mai /Agerpres/- Două proiecte finanţate din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013 au fost semnate, luni, la Ploieşti, de directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, Liviu Muşat, valoarea acestora depăşind suma de 50 de milioane de lei.
Ambele proiecte au fost depuse pe Axa prioritară 1 'Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere', Domeniul major de intervenţie 1.1 'Planuri integrate de dezvoltare urbană', Sub-domeniul 'Poli de creştere'.
Astfel, cel privind realizarea Centrului de afaceri multifuncţional 'Lumina Verde' are o valoare totală de peste 40 de milioane de lei, perioada de implementare a acestuia fiind de 27 de luni.
Obiectivul general al proiectului este acela de a promova dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri prin crearea unei noi structuri de sprijinire a afacerilor.
Acest centru de afaceri va funcţiona în Parcul Industrial Ploieşti, în cadrul căruia îşi au sediul peste 50 de firme şi IMM-uri care au mai mult de 9.000 de angajaţi.
Cel de-al doilea proiect semnat de Liviu Muşat este cel referitor la 'Reabilitarea/modernizarea şi echiparea specifică a Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap (CRRNPAH), comuna Ariceştii Rahtivani (sat Nedelea)'.
Valoarea totală a acestui proiect este de 10.489.428 lei, iar perioada de implementare este de 21 de luni, obiectivul general fiind reprezentat de acordarea posibilităţii persoanelor cu handicap din centru de a avea acces la servicii conforme nevoilor lor.
Astfel, în cadrul acestui proiect vor fi făcute intervenţii şi lucrări de reabilitare a clădirilor administrate de CRRNPAH Nedelea, vor fi reabilitate reţelele electrice, cele de apă, canalizare, gaze şi telefonie, iar clădirile vor fi reabilitate termic şi recompartimentate în vederea creării de spaţii pentru activităţile de recuperare, socializare, terapie şi asistenţă medicală specifică.
De asemenea, se au în vedere amplasarea unui lift, dar şi realizarea de dotări specifice centrului rezidenţiale pentru persoane adulte cu handicap.
Beneficiari direcţi vor fi cei 135 de rezidenţi ai centrului şi personalul angajat.
Alte trei proiecte depuse pe Polul de Creştere Ploieşti au mai fost semnate până în acest moment- 'Reabilitarea/modernizarea şi echiparea specifică a Centrului de primire
în regim de urgenţă "Cireşarii" din Ploieşti' (8.684.387 lei), 'Realizare parc inclusiv zonă de agrement şi căi de acces şi reţele edilitare specifice' (Parcul Municipal Vest- 93.684.950 lei) şi 'Creşterea capacităţii de trafic prin realizarea legăturii rutiere între DN 1 şi DN 1B (realizarea drumului judeţean de centură DJ 236), în zona de nord a municipiului Ploieşti' (43.912.185 lei)-, singurul pentru care s-au şi făcut cheltuieli până în acest moment fiind acesta din urmă. AGERPRES/(AS-Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Ministrul dezvoltării a semnat la Ploieşti două contracte finanţate cu fonduri europene nerambursabile prin POR Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a semnat, luni, la Ploieşti, două contracte finanţate cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional, informează un comunicat al ministerului de resort.
Prahova: Centru de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică, fără medic psihiatru angajat Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persone adulte cu handicap din oraşul Urlaţi unde sunt internate, în acest moment, 160 de persoane cu afecţiuni precum autism sau schizofrenie paranoidă, nu are niciun medic psihiatru angajat, serviciile medicale fiind asigurate de un specialist...
Caraş-Severin: CJ reabilitează Centrul pentru persoane cu dizabilităţi de la Oraviţa Proiectul 'Reabilitare Centrul pentru persoane cu dizabilităţi Oraviţa', derulat prin 'Programul Operaţional Regional 2007 - 2013 - Îmbunătăţirea Infrastructurii sociale', a fost finalizat luni, cu ocazia marcării Zilei Internaţionale a Persoanelor cu dizabilităţi. Valoarea proiectului derulat la Oraviţa...
Prahova: Fonduri europene de peste două milioane euro pentru maternitatea din Ploieşti Ploieşti, 8 apr /Agerpres/- Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie (SOG) Ploieşti va beneficia de fonduri europene în valoare de peste două milioane de euro prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, banii urmând a fi folosiţi pentru finanţarea a două proiecte.
Teleorman: Bani europeni pentru achiziţionarea de echipamente în sistemul de intervenţie la situaţii urgente Echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă au fost achiziţionate în Regiunea Sud-Muntenia printr-un proiect finanţat de UE, valoarea totală fiind de peste 52 de milioane de lei...