Cele mai citite
 


Suceava:'Sănătate prin Educaţie' - proiect promovat de dr.Tiberius Brădăţan, candidat al USL pentru Consiliul Local Suceava
marţi, 8 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
'Sănătate prin Educaţie' este proiectul promovat de medicul urgentist Tiberius Brădăţan, candidat al USL pentru Consiliul Local Suceava, în urma implementării căruia doreşte reducerea morbidităţii la nivelul judeţului, care a crescut îngrijorător în opinia sa din cauza sărăciei.
Brădăţan a declarat presei, luni, că a decis promovarea unui asemenea proiect după ce a constatat că, în ultimii zece ani, dar mai ales în ultimii doi, numărul persoanelor care se adresează Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalul Judeţean este din ce în ce mai mare.
El a spus că de la 150-160 de pacienţi pe zi cât se prezentau la UPU în urmă cu zece ani, în ultimii doi ani numărul acestora a ajuns la 230 pe zi. În opinia sa, dr.Tiberius Brădăţan este o problemă de sănătate publică şi trebuie identificate cauzele acestei creşteri semnificative a numărului de pacienţi.
'Trebuie făcut ceva, pentru ca nivelul morbidităţii, numărul de bolnavi să scadă, ceea ce va duce şi la costuri mai mici. Oamenii trebuie să fie educaţi să se protejeze de boli, să nu ajungă la spital', a spus luni Brădăţan.
Potrivit acestuia, în ultimii doi ani, s-au prezentat, anual, aproximativ 60.000 de persoane la UPU din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, ceea ce reprezintă aproximativ zece la sută din populaţia judeţului, fapt îngrijorător în opinia dr.Tiberius Brădăţan.
Totodată, medicul urgentist a spus că o parte dintre aceştia sunt bolnavi cronici care, din cauză că nu au avut bani de medicamente sau pentru o alimentaţie corectă, s-au decompensat.AGERPRES/(A - Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Proiect de extindere şi modernizare a UPU, finanţat de CJ şi Primărie Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Suceava ar putea fi extinsă de la 890 la 1.900 de metri pătraţi, a declarat, luni, directorul medical al unităţii, medicul urgentist Tiberius Brădăţan.
Program de educaţie şi prevenţie în perspectiva eradicării în zece ani a hepatitei, lansat la Suceava Programul de prevenţie şi educaţie dedicat luptei cu virusurile hepatice - ''Spunem Nu hepatitei în Moldova'' - a fost lansat, marţi, la Suceava.
Proiect lansat de Salvaţi Copiii, dedicat serviciilor integrate pentru copiii cu probleme de sănătate mintală Organizaţia Salvaţi Copiii România a lansat joi un proiect dedicat ajutorării copiilor cu probleme de sănătate mintală sau care sunt victime ale violenţei domestice, care are ca obiective formarea a 200 de specialişti în vederea evaluării şi intervenţiei, furnizarea de servicii de consiliere şi terapie...
Extinderea şi modernizarea UPU Suceava va fi finalizată până la sfârşitul acestui an Lucrările de extindere şi modernizare a Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean (SJ) Suceava ar putea fi finalizate până la sfârşitul acestui an, a declarat, pentru AGERPRES, marţi, managerul unităţii spitaliceşti, Vasile Rîmbu.
Suceava: Record de prezentări la UPU, în ultimele 24 de ore Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava a înregistrat, în ultimele 24 de ore, recordul de prezentări de la înfiinţarea secţiei, în 2001, a declarat, marţi, directorul medical al instituţiei, Tiberius Brădăţan.
Suceava: Directorul medical al Spitalului Judeţean vrea reintroducerea concursului ''Sanitarii pricepuţi'' în şcoli Medicul Tiberiu Brădăţan, consilier local PSD şi director medical al Spitalului Judeţean, a declarat, luni, că doreşte reînfiinţarea în şcolile din municipiu a concursului ''Sanitarii pricepuţi'', finanţat de Primăria Suceava.