Cele mai citite
 


Un tânăr microbiolog american a decedat în urma contaminării cu o bacterie pe care o cerceta
marţi, 8 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercetările asupra unei bacterii s-au încheiat tragic pentru un tânăr microbiolog american de 25 de ani, care a decedat în mai puţin de 24 de ore în urma contaminării cu bacteria pe care o studia în laboratorul său, potrivit ScienceNOW.
Laboratorul a fost închis pe durata anchetei declanşate de o echipă de experţi din cadrul poliţiei, în timp ce întreaga echipă de oameni de ştiinţă care lucra cu acesta este ţinută în prezent sub observaţie medicală.

Richard Din, de la Centrul medical pentru veterani (Veterans Affairs (VA) Medical Center) din San Francisco, California, a decedat la 28 aprilie, din cauza unei infecţii meningococice, însă despre moartea s-a aflat abia la sfârşitul săptămânii trecute.

În seara dinaintea morţii, el s-a simţit foarte rău, având dureri puternice de cap şi stări de greaţă, iar către dimineaţă starea sa de sănătate s-a deteriorat. Prietenii l-au dus la spital, unde a decedat la nici 17 ore de la debutul primelor simptome ale bolii.

Şeful Departamentului de boli infecţioase de la centrul amintit, Harry Lampiris, a indicat că acesta se ocupa de cercetarea Neisseria meningitidis - o bacterie care cauzează anual în SUA aproximativ o mie de cazuri de meningită şi ucide aproximativ 75 de persoane pe an.

Singura cale de salvare în astfel de cazuri este administrarea unui antibiotic imediat după primele simptome ale infecţiei. Vaccinuri împotriva mai multor tulpini ale acestei bacterii au fost create încă în anii 1960 ai secolului trecut, însă nu există încă un vaccin împotriva tulpinei B, cu care lucra Din. Dezvoltarea unui astfel de vaccin era obiectivul final al cercetării de care se ocupa el, a indicat Harry Lampiris, care nu îşi explică faptul cum de acesta a putut să se infecteze în condiţiile în care au fost respectate toate măsurile de precauţie, iar în laborator nu au fost până acum descoperite urme de contaminare cu bacteria amintită, defecte ale echipamentelor sau probleme la costumele de protecţie.

Nu cu mult timp în urmă, în SUA au fost descoperite mai multe bacterii rezistente la antibioticele cunoscute la ora actuală. Desprea acestea comunitatea ştiinţifică credea că au dispărut 4 milioane de ani în urmă.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nou antibiotic eficient în cazul unor bacterii rezistente la alte medicamente (studiu) Un nou tip de antibiotic, numit 'Teixobactin', eficient inclusiv contra unor bacterii care au dezvoltat rezistenţă la alte tratamente, a fost realizat de un colectiv de cercetători din Germania şi SUA, coordonat de profesorul Kim Lewis, de la Universitatea Northeastern din Boston, transmit EFE şi AFP...
PNEUMONIA BACTERIANA - Generalitati, Simptome, Diagnostic, Tratament În general, pneumonia poate fi definită ca o inflamaţie a parenchimului pulmonar de origine infecţioasă, care se caracterizează prin alveolită exudativă şi posibil infiltrat inflamator interstiţial, manifestată clinic prin condensare pulmonară şi sindrom infecţios toxic. Infecţia cu bacterii sau viruşuri...
Mobilizare în SUA împotriva spectrului unei bacterii rezistente la toate antibioticele Autorităţile din domeniul sănătăţii din SUA îşi vor intensifica eforturile pentru a opri apariţia unor tulpini bacteriene rezistente la toate antibioticele, după recenta descoperire a unui pacient infectat cu o bacterie mutantă, insensibilă chiar şi la un antibiotic de ultimă instanţă, informează agenţia...
Cum ne afectează antibioticele sănătatea? Află de la dr. imunolog Tania Bejan, specialist Ropharma! Potrivit specialiştilor, antibioticele reprezintă medicamentele cu cel mai mare impact pe termen lung asupra sistemului imunitar, a celui digestiv şi la nivelul întregului organism.
Focar de bacterii din specia vibrio în Europa de Nord din cauza încălzirii oceanului (studiu) Schimbările climatice provocate de om reprezintă principalul factor din spatele apariţiei neaşteptate a unui grup de bacterii în Europa de Nord, care pot provoca gastroenterită, potrivit unei noi cecetări a unui grup de experţi internaţionali, informează duminică Reuters.
Experţii americani avertizează în legătură cu posibila infectare cu superbacterii în următoarele luni După două cazuri confirmate în SUA a unor superbacterii care supravieţuiesc tratamentului cu un antibiotic de ultimă instanţă, experţii în boli infecţioase spun că se aşteaptă la mai multe cazuri în lunile următoare deoarece gena bacteriană din spatele superbacteriei este probabil mult mai răspândită...