Cele mai citite
 


Irimie: Audit al BM pentru programul de evaluare a sănătăţii
sâmbătă, 17 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Ministrul Sănătăţii Publice, Ion Bazac, a solicitat un audit al Băncii Mondiale (BM) pentru analizele de laborator efectuate în cadrul programului naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, care nu va mai fi prelungit, a declarat, sâmbătă, la Suceava, secretarul de stat în MSP Cristian Irimie. (Sursa: Agerpres)

El a afirmat că s-a luat această decizie deoarece există suspiciuni în privinţa unor ''mari nereguli financiare'' în derularea acestui program, iar solicitarea către BM s-a făcut pe considerentul angajării unui auditor ''independent, neimplicat politic''.

Irimie a susţinut că există informaţii potrivit cărora au fost incluse în acest program laboratoare care au primit bani pentru analize ''efectuate'', fără să fi achiziţionat niciun kit (reactivi pentru analize - n.r.), iar în unele cazuri numărul de analize plătite este mult mai mare decât al kiturilor cumpărate.
''Sunt bani risipiţi pe servicii care nu s-au făcut. Dacă la Suceava activitatea s-a desfăşurat corect, din informaţiile pe care le am, nu înseamnă că aşa s-a întâmplat în toată ţara. Vorbim despre faptul că s-au plătit analize şi, nu numai, că nu s-a luat sânge bolnavului, dar laboratoarele respective nici măcar nu cumpărau kiturile necesare. Numărul analizelor decontate era mai mare decât kiturile de analize existente în inventarul unităţii respective'', a explicat Irimie. AGERPRES/(Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ion Bazac: Decizia de încetare a contractelor unor manageri de spitale nu este politică Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul sănătăţii, dr.Ion Bazac, susţine că "decizia de încetare a contractelor unora dintre managerii din spitalele publice nu este nici politică, nu aparţine nici ministrului Sănătăţii, ci comisiilor desemnate prin lege'', se arată într-un comunicat rmis, marţi, AGERPRES...
Bazac: Programul de evaluare a stării de sănătate - un eşec Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a afirmat, miercuri, că Programul Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate a Populaţiei este "un eşec".
Program de monitorizare şi evaluare continuă a sistemului de sănătate Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a dispus derularea unui program de monitorizare şi evaluare continuă a sistemului de sănătate din România. (Sursa: Agerpres)
Raed Arafat: Va fi continuată reforma în sistemul de Urgenţă Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Publice (MSP), dr. Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că este convins că actualul ministrul Ion Bazac va continua reforma în sistemul sanitar. (Sursa: Agerpres)
Protocol pentru informatizarea sistemului de sănătate Bucureşti, 19 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, şi ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu, au semnat, joi, primul contract de finanţare în domeniul e-sănătăţii.
Ion Bazac: Programul de vaccinare anti-HPV va fi oprit Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea anti-HPV va fi oprită şi va fi lansat un program de screening la nivel naţional de depistare precoce a cancerului de col uterin. (Sursa: Agerpres)