Cele mai citite
 


USL va numi un reprezentant al minorităţilor ca secretar de stat la DRI
marţi, 8 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea Social Liberală va propune în funcţia de secretar de stat la Departamentul pentru Relaţii Interetnice (DRI) un reprezentant al grupului minorităţilor naţionale, se arată în acordul USL - minorităţi semnat luni de premierul desemnat Victor Ponta şi liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.
Prin acest protocol grupul minorităţilor naţionale se angajează să acorde votul său atât în comisii, cât şi în plen, Guvernului USL, să acorde sprijin parlamentar şi să sprijine Executivul în politica externă şi afacerile europene.
La rândul său, USL va acţiona pentru menţinerea mecanismului actual de reprezentare parlamentară a organizaţiilor aparţinând minorităţilor în Parlament, va susţine în continuare dezvoltarea învăţământului pentru minorităţile naţionale, protejarea patrimoniului cultural şi va elabora, împreună cu grupul minorităţilor, strategia naţională pentru romi.
Măsurile considerate prioritare de ambele părţi semnatare ale protocolului vizează buna funcţionare a economiei "în condiţii de criză economică prelungită", reîntregirea salariilor din sectorul bugetar, adoptarea legii cadru pentru minorităţile naţionale, măsurilor reparatorii pentru calculul cotei de asigurări de sănătate pentru pensionari şi o legislaţie justă în ceea ce priveşte regimul bunurilor imobile confiscate de regimul comunist. AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: Soluţia de a trece colectarea la CNAS, cel puţin pentru moment, nu este o prioritate (interviu) Dr. Vasile Cepoi, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a evidenţiat într-un interviu acordat AGERPRES că o parte dintre modificările pe care şi le propune noua lege a Sănătăţii vor fi introduse deja dinainte de a fi gata noul act normativ. Este vorba despre reorganizarea spitalelor, înfiinţarea...
Ioana Ursu, noul secretar de stat în MS, va coordona, printre altele, politica medicamentului Ioana Ursu este noul secretar de stat cu atribuţii principale în politica medicamentului, informează Ministerul Sănătăţii.
Tratament balnear, asigurări de sănătate şi bilete de odihnă, prevăzute în proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice Proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice, trimis Parlamentului, prevede, pentru asiguraţi şi pensionari, trei categorii de drepturi sociale, şi anume tratament balnear, altul decât cel care, potrivit legii, se suportă de la bugetul fondului unic de asigurări sociale de sănătate, bilete...
RETROSPECTIVÃ - 2016, un an bogat în proteste sindicale; nemulţumiri în Educaţie, Sănătate, Energie, Administraţie şi la Poştă Anul 2016 a fost unul bogat în proteste ale sindicatelor, care au ieşit în stradă nemulţumite în primul rând de salarii şi de condiţiile de lucru. Pichetările, mitingurile, marşurile şi grevele generale au vizat domenii precum Educaţie, Sănătate, Energie, Administraţie dar şi sistemul penitenciar, Poliţia...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.