Cele mai citite
 


Voluntarii Crucii Roşii în sprijinul persoanelor vulnerabile
marţi, 8 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Milioane de tineri voluntari din toată lumea îşi dedică timpul liber pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor vulnerabili, în cadrul Mişcării Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii; toţi aceşti tineri produc zilnic schimbări pozitive în comunităţile în care trăiesc, afirmă preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, Mihaela Geoană, în mesajul transmis cu prilejul Zilei Naţionale a Crucii Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, care se marchează pe 8 mai.
În România, tinerii voluntari au educat, din 2009 şi până în prezent, peste 10.000 de elevi în privinţa noţiunilor de respect, solidaritate şi umanitate, inspirându-i să fie un model pentru semenii lor.
Pe 8 mai, sunt sărbătoriţi tinerii voluntari care, în 2009, cu ocazia aniversării a 150 de ani de la naşterea Mişcării Internaţionale pe câmpul de luptă de la Solferino, şi-au luat angajamentul de a face mai mult, a face mai bine şi a merge mai departe pentru a avea un impact semnificativ în lume.
În acest an, Crucea Roşie Română cheamă tinerii voluntari să crească rezistenţa comunităţilor, fiind activi în a ajuta comunităţile să se pregătească mai bine pentru dezastre şi alte situaţii de urgenţă, să sporească accesul la îngrijire medicală sau conştientizarea lipsei de acces sigur la îngrijire medicală în caz de conflict armat şi în alte situaţii de urgenţă.
Tinerii voluntari sunt chemaţi să construiască o cultură a non-violenţei şi păcii.
Confruntându-ne cu provocări globale majore, cum ar fi schimbările climatice, conflictele şi violenţa, urbanizarea şi migraţia, tinerii din întreaga lume arată că ei vor să fie parte la soluţionarea acestora. Ei îşi dăruiesc timpul, energia şi talentul lor. Ei sunt cei care valorifică la maxim puterea tehnologiei.
În Filipine, tinerii plantează copaci pentru a proteja casele de furtuni şi protejează barajele heleşteelor pentru a asigura mijloacele de trai ale comunităţilor. În Gambia, tineri muzicieni transmit mesaje, la evenimente locale, despre vaccinuri, prevenirea malariei şi a HIV/SIDA, pentru a spori accesul comunităţilor la îngrijire medicală. În Liban, tinerii participă la Festivalul Păcii şi la doborârea recordului mondial pentru cea mai mare pânză pictată manual pentru diversitate, în scopul de a promova o cultură a non-violenţei şi păcii.
"Prin voluntarii noştri tineri ne îndeplinim misiunea ca Mişcare Internaţională. În Crucea Roşie Română încurajăm tinerii să îndeplinească roluri de lideri pentru a ajuta mai mult şi mai bine populaţia vulnerabilă. Îi încurajăm să împărtăşească experienţe şi idei cu tineri din alte ţări, să beneficieze de reţeaua globală din care fac parte şi să aibă o voce puternică în direcţionarea activităţii organizaţiei noastre. Chemăm tinerii din România să fie parte a soluţiei la provocările globale contemporane. Sărbătoriţi alături de noi schimbarea pe care o puteţi face în fiecare zi," se mai arată în mesajul transmis cu prilejul Zilei Naţionale a Crucii Crucii Roşii şi Semilunii Roşii. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii marcată prin acţiuni cu tema 'Tineretul în mişcare' Crucea Roşie Română celebrează, pe 8 mai, de Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, contribuţia tinerilor şi încurajează acţiunile şi iniţiativele lor sub tema globala ''Tineretul în mişcare''.
Demonstraţii de prim ajutor, concursuri şi jocuri, cu ocazia Zilei Mondiale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Societatea Naţională de Cruce Roşie din România (SNCRR) a organizat, duminică, în Parcul Circului din Capitală, mai multe activităţi pentru a marca Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, anul acesta manifestările purtând deviza ''Tineretul în mişcare''.
Voluntarii Crucii Roşii din Ilfov, campioni la acordarea primului-ajutor Zece voluntari de la Crucea Roşie Ilfov au fost premiaţi vineri de către Prefectură şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, după ce au ocupat primul loc la competiţia naţională a echipelor de prim-ajutor din cadrul Detaşamentului de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă, organizată la Izvorani între...
Ziua mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
DOCUMENTAR: Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua Mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
Donaţie de 30.000 de dolari oferită Crucii Roşii Române pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţii Crucea Roşie Română a primit, joi, o donaţie în valoare de 30.000 de dolari pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţiile care au avut loc în vara acestui an.